Вінниця
26.10.2024
12.49° C
Вгору

На проблемному перехресті перед Старим містом будуть острівці безпеки

У вересні вінничанка звернулась до міського голови Сергія Моргунова з проханням звернути увагу на проблемне перехрестя перед мостом на Старе місто. Жінка зазначила, що відколи вимкнули світлофори, пішоходам складно перейти дорогу, водії не пропускають інших учасників дорожнього руху. Вона попросила встановити світлофори або організувати безпечний для пішоходів перехід. Про це повідомляє Вінниця.info.

 

У відповіді Сергій Моргунов повідомив, що запровадження руху по колу на постійній основі поки що вивчають, а в майбутньому планується реконструкція перехрестя з будівництвом острівців безпеки.

 

«Департаментом енергетики, транспорту та зв’язку спільно з комунальним підприємством «Агенція просторового розвитку» проводився моніторинг ситуації, за результатами якого прийнято рішення щодо доцільності запровадження кругового руху на постійній основі.

На даний час, планується реконструкція зазначеного перехрестя. В ході реконструкції буде передбачено будівництво центрального острівця, напрямних острівців та пішохідних переходів з влаштуванням острівців безпеки. Зазначені заходи забезпечать безпеку руху пішоходів при переході проїзної частини на вищевказаному перехресті», – вказано у відповіді.

 

Довідка:

Весною цього року на перехресті вулиць Коріатовичів та Оводова облаштували кругову розв’язку та вимкнули світлофори. Урбаністи зазначали що це дозволить збільшити пропускну здатність перехрестя. Не всім водіям новація сподобалась. Реєстрували петицію щоб круговий рух відмінили, але звернення не набрало необхідної для розгляду кількості підписів.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin