Вінниця
27.10.2024
14.31° C
Вгору

На площі перед міськрадою встановили скульптуру Плексус

Медіаскульптуру Плексус встановили у Вінниці, перед міською радою, в рамках фестивалю сучасного мистецтва AIR Fest Vinnytsia. Інсталяція присвячена Криму та символізує соціокультурний взаємозв’язок між людьми, який є чинником громадянського суспільства. 

 

Скульптура має датчики дотику і серцебиття, тому «відчуває» дотик до неї, зчитує серцевий ритм, і відгукується змінами в графіці.

Скульптуру створили спеціально для проєкту «Кримська платформа» за ініціативи та за повної підтримки МЗС України та Українського інституту.  Вінниця – друге місто яке вона «відвідує». Інсталяція буде в нашому місті протягом місяця, до 24 листопада. Її постійне місце експонування – Київ. Біля офісу Кримської платформи. 

 

Автор об’єкту – Сергій Ніжинський 

Кураторка проєкту – Катерина Рай

 

Собівартість конструкції близько 1 млн гривень. Висота – 4,78 м. Вага – 400 кг.

 

«Скульптура мультимедійна, простим оком не можна побачити наскільки складні тут процеси. У пасивному режимі на екранах інсталяції представлений партикулярний орнамент, символ Криму та саміту «Кримська платформа», анімований цифрами з баз даних про зміни населення півострова.», – розповідає Олександра Венславовська, організаторка фестивалю сучасного мистецтва AIR Fest Vinnytsia.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin