Вінниця
26.10.2024
9.41° C
Вгору

На обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 264 дитини

Станом на 1 липня 2022 року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 264 дитини з них: 81 дитина-сирота, 183 дитини, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє прес-служба вінницької міської ради.

Під опікою, піклуванням у громадян перебуває 193 дитини, у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу виховується 41 дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування.

28 дітей потребують влаштування до сімейних форм виховання, з яких в закладах інституційного догляду перебуває 14 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 11 – мають інвалідність, 7 дітей (в тому числі 1 родинна група з 5 дітей) перебуває у КЗ «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», 4 дитини знаходиться на повному державному утриманні в державних навчальних закладах.

З початку 2022 року одну дитину-сироту влаштовано на виховання до прийомної сім’ї та одну дитину-сироту – до дитячого будинку сімейного типу, які функціонують на території Вінницької міської територіальної громади. 2 дитини, позбавлені батьківського піклування, направлено до дитячих будинків сімейного типу, які функціонують на території Вінницької області.

«Впродовж 2022 року усиновлено 4 дитини громадянами України, 5 – іноземними громадянами, щодо 2 дітей триває процес усиновлення. На даний час на території Вінницької міської територіальної громади функціонує 13 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 22 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та 5 осіб з їх числа», – говорить заступниця начальника служби у справах дітей міської ради Наталія Манзюк.

Фахівці служби у справах дітей Вінницької міської ради зазначають, що усиновлення є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини провoдиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя. Дитина може бути усиновлена з будь-якої форми сімейного влаштування: опіки, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя, а також із закладу цілодобового перебування, якщо вона перебуває на обліку як така, що може бути усиновлена.

Найбільш частою формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є опіка/піклування.

Більш детальну інформацію щодо усиновлення дитини можна дізнатись за номером: 65-10-74.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin