Вінниця
06.05.2025
10.36° C
Вгору

На Вінниччині продовжують розвивати овочівництво з використанням інтенсивних технологій

Учора, 11 липня, заступник Начальника ОВА Сергій Здітовецький спільно з керівником Департаменту агропромислового розвитку ОВА Олегом Сідоровим відвідали ТОВ «Аграна фрукт Лука».

«Незважаючи на те, що за прогнозами спеціалістів українське овочівництво у 2023 році не повернеться до обсягів виробництва довоєнного 2021 року, уже зараз ми спостерігаємо створення так званих “нових центрів овочівництва”, – наголосив посадовець.

Також він додав, що певна кількість агропідприємств на Вінниччині у цьому році почали вкладати зусилля саме у вирощування овочів: перцю, баклажанів, цибулі, моркви тощо.

Як зазначалося раніше, цьогоріч втілення одного із таких проєктів розпочало підприємство ТОВ «Аграна фрукт Лука». Відтак, Вінниччина теж може стати потужним конкурентоспроможним агрогравцем на ринку овочівництва. Сьогодні вже ідуть перші збори врожаю перцю та баклажанів. Також на полях дозріває і гарний врожай цибулі.

Як зазначив керівник проєкту Леонід Ліфвіров, в цілому проєктом по вирощуванню перцю та баклажанів задоволені.

«Рослини в гарному стані. Почали вибирати овочі та поставляти в торгові мережі», – прокоментував Леонід Ліфвіров.

Всі овочі вирощуються за інтенсивними технологіями та на поливі.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin