Вінниця
26.10.2024
9.34° C
Вгору

На варшавські вокзали знову масово приїжджають біженці

На варшавські вокзали знову масово приїжджають біженці – особливо з Маріуполя та Вінниці.

Про це повідомляє polskieradio.pl.

«Людей на вокзалах за останні дні більшає. Волонтери б’ють на сполох, що зараз приїжджає Маріуполь та Вінниця. Люди голодні та втомлені»,- каже директорка Каміліанської місії соціальної допомоги Адріана Поровська.

Від свого імені і від імені волонтерів, котрі щодня від початку російської агресії в Україні допомагають біженцям, вона закликала:

<p “=”” style=”margin-top: 0px; margin-bottom: 28px; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; color: rgb(58, 58, 58); font-family: “PT Sans”; text-align: justify;”>«Наближається спека, потрібна буде вода і їжа у подальшу дорогу. Ми тут 24 години на добу, коли б ви раптом були поруч», – говорить Адріана Поровська.
<p “=”” style=”margin-top: 0px; margin-bottom: 28px; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; color: rgb(58, 58, 58); font-family: “PT Sans”; text-align: justify;”>Все це можна доставити, наприклад, до пункта, який координує Каміліанська місія соціальної допомоги на варшавському Центральному залізничному вокзалі.

За добу 17 липня, за повідомленням Прикордонної служби Польщі, з України до Польщі прибуло 25 тисяч осіб, а з Польщі в Україну повернулося 29,3 тисячі осіб. З початку війни до Польщі з України приїхало майже п’ять мільйонів осіб, а до України повернулося 2 мільйони 933 тисячі осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin