Вінниця
23.10.2024
9.33° C
Вгору

Марку з російським кораблем обрали найкращою воєнною маркою. Результати опитування в «Дії»

Марку «Російський воєнний корабель, іди..!» українці обрали найкращою воєнною поштовою маркою 2022 року, повідомляє «Укрпошта».

Ця марка, названа на честь фрази українського прикордонника з острова Зміїний, стала першою маркою воєнного часу. За неї віддали голос майже 198 тисяч українців.

На другому місці – поштовий блок до річниці Незалежності України під назвою «Вільні. Незламні. Непереможні», що набрав більше 123 тисячі голосів. Там зображений український воїн й ілюстрації, які показують перші шість місяців повномасштабної війни.

Третє місце посіла марка «Доброго вечора, ми з України», яку присвятили Дню української державності. Ескізи й тематику марки тоді обирали шляхом голосування. Ця марка відтворює реальні події на Миколаївщині й в інших регіонах, коли українські селяни без зброї забирали російську техніку.

Голосування в застосунку «Дія» тривало протягом тижня, там можна було проголосувати за десять поштових марок. Також голосували в соціальних мережах «Укрпошти». В опитуванні взяли участь близько 650 тисяч українців.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin