Вінниця
20.10.2024
2.91° C
Вгору

Зіркові гості, фестивалі, майстер-класи та квести – Вінниці 658 років

У Вінниці День міста традиційно святкують восени, у другу або першу суботу вересня. Цьогоріч наше славетне місто відзначає 658 річницю!

Святкування відбуватимуться 10 і 11 вересня. Основна концепція заходу – «Вінниця – це «місто-магніт».

Про це повідомляє офіційний сайт Вінницької міської ради.

«Створюючи програму святкування, ми дослухаємось до побажань вінничан. Ми намагались так організувати свято, щоб було цікаво всім, щоб кожен вінничанин та гість Вінниці знайшов локації  собі до душі: чи то виступи симфонічних оркестрів,  чи поп-гуртів, чи то майстер-класи з народної творчості або ж із сучасного мистецтва.», – розповідає директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

10 вересня

19:00 на Майдані Незалежності відбудеться МіжНародний ВІННИЦІЯнський кінофестиваль комедійного та пародійного кіно. Тематика – 25-річчя першого українського комедійного серіалу «Шоу довгоносиків». Гостями церемонії будуть Народні артисти України, актори а також сатирики. Спеціальні гості свята – дует «Володимир і Великий», шоу «Вар’яти».

 

11 вересня

Насолодитись виступом симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича «Арката» вінничани зможуть на урочистій церемонії відкриття святао 14:00 на Майдані Незалежності.

З новинок свята – проєкт «Вінницькі натхненники». На Майдані Незалежності професійні актори в образі відомих історичних постатей спілкуватимуться з вінничанами та гостями міста. Фотозони, різноманітні виставки та просторові інсталяції також потішать відвідувачів. На всіх книголюбів чекатиме VІІ-й Фестиваль «VinBookFest» з автограф-сесіями, інтерактивами, флешмобами та парадом літературних героїв.

На площі Ліверпуль о 14:30 стартує мистецько-освітній фестиваль «Водограй» від ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Тут діятимуть фотозони, інтерактивні локації, майстер – класи. Також виступатимуть найкращі колективи міста.

Традиційно, пішохідною зоною стане вулиця Соборна. Усіх охочих  запрошують поринути в туристичну атмосферу Вінниці та відчути привітність міста в рамках проєкту «Гостинна Вінниця». Крім того на головній вулиці міста пройде фестиваль спорту «Сила міст-9». Вихованці спортивних шкіл продемонструють  виступи з художньої гімнастики, спортивної акробатики та  чирлідингу, буде й товариська зустріч з тхеквондо.

На Європейській площі вінничан вітатимуть Академічний  міський  камерний хор ім. В. Газінського, зразкова муніципальна майстерня естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та гурт «Sunrise». Концерт відбудеться в рамках проєкту «Rock-N-Choir». А о 20:00 всі охочі зможуть завітати до «Кінодворика» та подивитись кінострічку просто неба.

Фестиваль народної творчості громади «Благословенні будьмо і єдині» відбудеться на Майдані Небесної Сотні. Виступатимуть провідні фольклорні колективи, діятимуть виставки декоративно-прикладного мистецтва, тематичні фотозони та майстер-класи.

У Центральному парку ім. М. Леонтовича, біля Літнього театру, о 14.30 розпочнеться фестиваль-конкурс сучасного танцю «Dance HUB». Крім того відомі хореографи проведуть танцювальні майстер-класи.

Фестиваль вуличної їжі  «Vinnytsia Food Fest» триватиме з 10 по 12 вересня на майдані «Водограй».

Фіналом святкування Дня народження Вінниці стане концертна програма на площі Василя Стуса, де вже о 19:00 співатимуть зіркові гості: гурт «Go_А», Артем Пивоварова та гурт MOZGI. Ведучі заходу – Ольга Цибульська та Володимир Такудіс.

«Яку б локацію не відвідали вінничани, дуже важливо пам’ятати, що в нинішніх умовах необхідно дотримуватись усіх рекомендацій МОЗ України щодо участі у масових заходах», – додає директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin