Вінниця
22.10.2024
5.96° C
Вгору

Екскаватори, КамаЗи та зрізані гілки дерев: як у Вінниці готуються до відкриття найвищого флагштока. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Вінниці 23 серпня відбудеться відкриття найвищого флагштока, який розміщений на Замковій горі. Для зручності вінничан біля підніжжя гори облаштують автостоянку, яка передбачає і місця для маломобільних груп населення. Підсвічуватиме конструкції у темний час доби вісім прожекторів. Розмір прапора буде 10/15 метрів.

“Споруда має висоту 50 метрів, вона виконана з оцинкованої сталі, вага його – майже 7 тонн. Також у комплектацію входить прапор розміром 150 кв. м. Також він має електричний двигун для підняття даного прапора. Щогла має проблисковий маячок для повітряного транспорту. Вартість флагштоку – 1, 8 млн. гривень”, – розповідав директор департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради Ігор Откидач.

Наразі на території вже облаштували сходи, прожектори, підходи та від’їзди. Триває активна робота, на території працює будівельна техніка. Роботи обіцяють завершити до 23 серпня.

Нагадаємо, у січні на селекторній нараді в Офісі президента кожній облдержадміністрації доручили забезпечити встановлення найбільшого державного прапора України в області до Дня державного прапора з нагоди 30-річчя незалежності України.

У StateWatch кажуть, що найдорожчим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На будівництво флагштоку та відновлення елементів благоустрою території зеленої зони планують витратити 24,5 млн грн.

Другий за вартістю прапор хочуть встановити на території парку «Перемога» у Броварах на Київщині. Вартість будівництва становить 20,7 млн грн. Висота флагштоку становитиме 72 метри.

Також ми зібрали фото флагштоків у різних містах України:

Дніпро

Рівне

Київ

Батурин

Харків

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin