Вінниця
24.10.2024
7.44° C
Вгору

Хотів продати кішку, а отримав адміністративний штраф: мандри червонокнижкної рисі

У Київській області 36-річний чоловік вирішив реалізувати червонокнижну молоду рись через онлайн-платформу для оголошень. Житель Києва намагався продати рідкісну кішку за 3,8 тисяч доларів, що становить більше 140 тисяч гривень.

Місцеві правоохоронці втрутилися, конфіскували тварину і розпочали адміністративне розслідування. Спочатку цю інформацію оприлюднила Тетяна Гончарова, телеведуча та представниця ГО, яка займається захистом прав тварин URSA, і подальше підтвердження надійшло від речниці поліції Київської області Ірини Прянішнікової у коментарі для видання УП. Життя.

“До нас звернулася ведуча Тетяна Гончарова. На одному із відомих нам торгівельних майданчиків було розміщено об’яву щодо продажу самки, маленької рисі. Звісно, ми зрозуміли, що тварина є в Червоній книзі, її продаж заборонений. Особа, в якої ми вилучили цю тварину, досі не контактна”, – розповіла Ірина Прянішнікова.

Поліцейські затримали продавця рисі в момент “покупки”. Чоловік народився у 1987 році та має прописку в Києві. До цього часу він відмовляється розповідати, звідки він отримав цю рись. Поліція припускає, що кошеня було утримувано з метою розведення і продажу.

“Нам стало відомо, що була переписка з цими власниками. Вони там радили, як треба годувати, розводити. У них рись живе в квартирі, як кішка. Цей чоловік дуже не хотів спочатку щось розказувати чи віддавати рись, поламав навіть переноску, де знаходилася тварина, ми ще її купували додатково”, – розповідає Ірина.

Правоохоронці склали протокол за ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про “порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах”.

Наразі проводиться розслідування цієї справи. Рись була переведена в безпечне місце, а “продавцю” може бути накладено адміністративне покарання у вигляді штрафу, який становить від 100 до 215 прожиткових мінімумів.

Поліція також буде з’ясовувати, яким чином оголошення про продаж такої тварини, яка знаходиться в Червоній книзі України, опинилося на онлайн-платформі для торгівлі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin