Вінниця
28.10.2024
10.94° C
Вгору

У Вінниці зустрічали представників Посольства Швейцарії

Сьогодні, 26 жовтня, до Вінниці з робочим візитом приїхали народні депутати, а також представники Посольства Швейцарії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарії в Україні та у Молдові Клодом Вільдом. Про це повідомляє міська рада.

 

Очільник громади поділився з гостями підходами муніципалітету в управлінні кліматичними впливами та розповів, завдяки яким проєктам Вінниця лідирує у всеукраїнських рейтингах.

«Якщо говорити про тему нашої зустрічі, я думаю, нам є над чим працювати в частині екології, сталого економічного розвитку. Це саме ті виклики, які сьогодні стоять перед кожною територіальною громадою, перед нашою державою, і перед всім цивілізованим світом. Я поділюся нашими напрацюваннями і завданнями, які стоять перед нами, щоб збалансовано підходити до розвитку громади і всіх сфер життєдіяльності. Без спільної синхронізованої роботи і парламентарів, і Уряду, в тому числі підтримки міжнародних партнерів, зокрема і Посольства Швейцарії, нам не вдасться вирішити ці виклики, які сьогодні актуальні», – вважає міський голова Сергій Моргунов.

Швейцарія для Віннці – надійний партнер вже 15 років. Завдяки швейцарсько-українській співпраці вдалось спільно реалізувати чимало важливих проєктів у сферах міської мобільності та енергоефективності.

«Зі Швейцарією співпрацюємо впродовж 15 років. Їхній досвід допоміг нам вдосконалити систему опалення житлових мікрорайонів, розвинути велоінфраструктуру. У 2015 році Вінниця здобула Європейську Енергетичну Відзнаку, вперше в Україні та всій Східній Європі.», – зазначає Сергій Моргунов.

Делегація побувала в трамвайному депо, де гостям показали створений у Вінниці трамвай «VinWay» та цюрихські трамваї, які з’явились у місті завдяки швейцарсько-українському співробітництву.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin