Вінниця
21.10.2024
11.58° C
Вгору

У Вінниці влаштують фестиваль національних культур

Фестиваль національних культур влаштують сьогодні, 26 грудня, у Центральному парку Вінниці. Тут вінничани зможуть дізнатися про культуру Індії, а також – єврейську та ромську культури. Крім того, можна буде подивитись на національний одяг жителів Африки та Азії. Початок фестивалю о 18:00 годині.

 

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

 «Тут всі охочі відчують неповторний, унікальний колорит ромської та єврейської культур. Танці, пісні, поетичні твори – усе це у виконанні представників національних меншин, що мешкають в інтеркультурній Вінниці», – зазначив директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

 

На початку фестивалю свою культуру представлять роми. З концертною програмою виступить ансамбль пісні і танцю «Братство». Потім на сцену вийде студентська творча спільнота Вінницького медичного університету ім. М.І. Пирогова з Індії. Презентуватиме єврейську культуру гурт єврейських наспівів «Knafaim», що в перекладі означає «Крила».

 

В цей день біля Головної ялинки розгорнеться виставка «Мозаїка культур». Серед іншого, тут вінничанам презентують культуру Африки, Азії та Індії: традиційний одяг, предмети побуту, прикраси тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin