Вінниця
25.10.2024
6.72° C
Вгору

Умань готується до приїзду хасидів

Місто Умань на Черкащині готове прийняти хасидів не менше, аніж минулого року.

Однією з найважливіших подій для хасидів є святкування єврейського нового року, відомого як Рош ха-Шана. Це час духовного відродження, відпущення гріхів та початок нового етапу в житті. Однією з традицій є паломництво до могили рабина Нахмана з Бреґмана, засновника хасидського руху Бреґман – Маарав, яка знаходиться в Умані.

Могила рабина Нахмана в Умані є місцем, де хасиди з різних куточків світу збираються, щоб помолитися, відзначити свято та отримати духовну науку від своїх духовних наставників. Цей релігійний обряд сприяє єднанню хасидів, поглибленню духовних зв’язків та зміцненню їхнього віри.

Відвідування Умані також має велике значення для української культури та туризму. Велика кількість паломників, які щороку приїжджають до міста, внесла свій внесок у розвиток місцевої інфраструктури, готельного бізнесу та транспортних послуг.

Як зазначає начальник Уманської РВА Ігор Миклащук , з приводу підготовчих робіт, для Укрінформу:

“Підготовка та перемовини щодо прибуття прочан-хасидів, як і в попередні роки, здійснюється центральними органами державної влади. Робиться комплекс робіт і на місцевому рівні. Безумовно, війна наклала свій відбиток на цю підготовку, однак ми маємо позитивний досвід минулого року. Цьогоріч готові прийняти хасидів не менше, аніж минулого року. Будуть готові комунальники, заклади громадського харчування, лікарні та всі необхідні служби”, – сказав Миклащук.

Директор благодійного фонду “Історико-культурний центр міста Умані” Ірина Рибницька розповіла, що цього року фонд створив гарячу лінію для хасидів трьома мовами.

“Маючи досвід минулого року, ми працюємо над удосконаленням процесу перетину кордону, в’їзду до міста та пришвидшення усіх необхідних процедур. Цьогоріч створено спеціальний вебсайт, який зібрав усю інформацію, яка необхідна паломнику, що збирається в Україну. Також створено гарячу лінію для паломників-хасидів, яка працює трьома мовами: українською, англійською та на івриті й спрямована на вирішення будь-яких проблемних питань, що можуть виникнути під час паломництва”, – сказала вона.

Свято Рош-га-Шана цього року відзначатимуть із 15 вересня по 17 вересня.

Проте, важливо відзначити, що відвідування хасидів міста Умань не завжди було безперечним або безпроблемним. Іноді виникали суперечності між місцевими жителями та паломниками через питання етики поводження, санітарних стандартів та громадського порядку.

У будь-якому випадку, відвідування хасидів міста Умань залишається важливою подією як для релігійного, так і для культурного життя України, що приносить з собою багато аспектів інтересу та обговорення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin