Вінниця
21.10.2024
13.21° C
Вгору

Смачний проєкт «ПроСАЛО і доСАЛА» відбудеться у Вінниці

Фестиваль вінницької гастрокультури відбудеться на півострові Бригантина у Вінниці 9-10 жовтня. Про це сьогодні повідомив міський голова на своїй сторінці у фейсбук.

 

Головна мета заходу – зробити Вінницю центром гастрономічної культури на мапі України.

«ПроСАЛО і доСАЛА» – новий смачний проєкт у нашому місті. Разом з подільською кухнею ми популяризуємо і Вінницю як туристичний бренд. І гастроподії лише підсилюють імідж міста як центру гастрономічної культури, – каже Сергій Моргунов. – Але, без сумніву, фестиваль буде цікавий не тільки гостям міста, а й вінничанам. Відвідувачів чекають традиційні рецепти у поєднанні з сучасними кулінарними трендами. Окрім наших фірмових сала, хрону та гірчиці, на фесті презентують унікальні страви: манзарі, меживо, годзю та інші. У перспективі проект допоможе вінницьким рестораторам розвивати напрямок автентичної кухні».

Організатори та індейники «проСАЛО і доСАЛА» – Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль», Клуб подільської кухні та Вінницька міська рада.
Усі гості заходу дізнаються більше про рецепти подільської кухні та корисні властивості місцевих продуктів. Крім того, познайомляться з цілим списком цікавих ресторанів Вінниці.

«У всьому світі гастрофестивалі збирають тисячі людей, а міста, де вони проходять, отримують нові можливості. Вінниця може використати цей досвід для власного розвитку. Місто-магніт і є візією нашої Стратегії 3.0», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin