Вінниця
15.11.2024
2.26° C
Вгору

Перераховано 11 продуктів, які поліпшують зір

Зарубіжні медики перерахували 11 продуктів, що сприяють поліпшенню зору. Однією з рекомендацій є вживання яєць з невеликою кількістю солі.

За словами фахівців, в раціон неодмінно повинна бути включена риба, що містить високий рівень корисних Омега-3 жирних кислот. Якщо людина не є шанувальником морепродуктів, то може щодня вживати риб’ячий жир. Кращі варіанти: тунець, лосось, форель, скумбрія, сардини, анчоуси, оселедець.

Зелені овочі, особливо такі, як капуста, шпинат, наповнені рослинними пігментами, відомими як лютеїн і зеаксантин, вони здатні запобігти дегенерації жовтої плями. У свою чергу в яловичині багато цинку, який є корисним мінералом для уповільнення вікової втрати зору. Яйця ж багаті лютеїном і вітаміном А, що працює на користь здоров’я очей, а рекомендується їсти їх з кокосовою олією з невеликою кількістю солі.

Малина, чорниця, ожина та полуниця – всі ці ягоди багаті антиоксидантами, які допомагають очистити організм від дії вільних радикалів, які сприяють макулярної дегенерації, що слід взяти до уваги. Бобові захищають від катаракти, тому варто налягати на квасолю, горох, сочевицю.

Морква багата вітаміном А, який є компонентом білка під назвою родопсин, що допомагає сітківці поглинати світло. Цитрусові багаті вітаміном С, які мають вирішальне значення для підтримки здоров’я очей, зниження ризик вікового зниження зору.

У цьому ж списку насіння і лляне насіння, багате Омега-3, вітаміном E, цинком, волокном. Цільні зерна теж сприяють поліпшенню зору, серед них кіноа, коричневий рис. Медики нагадали і про воду, що поліпшує симптоми сухого ока.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin