Вінниця
22.10.2024
17.4° C
Вгору

Вінничан запрошують створити створити живий «Ланцюг єднання»

День Соборності України – державне свято, яке щорічно відзначається 22 січня. Саме цього дня в 1919 році було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

 

Вінничан запрошують створити живий «Ланцюг єднання» на мосту через Південний Буг.

 

Цю акцію на своїй сторінці у фейсбук анонсував місцевий активіст Артем Михайлов.

 

«Разом з вами ми створимо живий ланцюг, щоб нагадати про найважливіше: Україна — неділима, а всі ми, єднаючись та підтримуючи одне одного, — українська нація! […] Обов’язково приєднуйтеся, адже разом ми — сила!», — йдеться у повідомленні. 

 

Акція відбудеться на Центральному мосту у Вінниці. Учасників просять не забувати про карантинні обмеження, брати з собою прапори України та хороший настрій! Початок — о 12:00 годині. Збір — на площі ім. Т. Шевченка (біля Краєзнавчого музею).

 

Крім того, сьогодні з нагоди відзначення Дня Соборності України керівники міста та області, військовослужбовці, представники громадських організацій та небайдужі вінничани вшанували тих, хто віддав життя за вільну соборну Україну та поклали квіти до Меморіалу Слави, Пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО, інтерактивної стели пам’яті Героїв, що на площі Європейській.

Довідка: Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, що присвячена Дню Соборності України та річниці з дня проголошення Незалежності України. Метою є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Акція не є політичною, тому будь-яка партійна чи організаційна атрибутика під час її проведення заборонена.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin