Вінниця
22.10.2024
9.33° C
Вгору

Вінничани, які живуть у німецькому Мюнстері, запрошують взяти участь у проєкті «Як ти, Віннице?»

24 лютого німецьке місто Мюнстер проводитиме life-знайомство «Як ти Віннице?». Мета якого зібрати кошти на придбання спеціального медичного обладнання в одну із вінницьких лікарень. У 2022 році німецьке місто запропонувало Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу нашому місту. Саме тому, Мюнстер пропонує почати співпрацю знайомством з вінничанами.

Уже кілька років поспіль вінничанка Світлана Пассон живе у німецькому місті та розповідає, що: «Мало хто в Мюнстері, який знаходиться майже за 1800 км від Вінниці знає, чим під час повномасштабної війни живуть вінничани, яким було їхнє мирне життя».

Пані Світлана пояснює, що жителі Мюнстера захоплюються українцями, їх силою, мужністю, стійкістю та взаємодопомогою у важкі часи війни. Саме тому вона закликає вінничан доєднатися до проєкту life-знайомства «Як ти, Віннице?», яке відбуватиметься 24 лютого.

Ініціатором події є німецький митець Томас Нуфер. 24 лютого з 09:00 до 18:00 він просить вінничан надсилати на електронну адресу [email protected] фото чи коротке відео, які зможуть відобразити життя, почуття або думки у цей день.

Всі надіслані зображення мешканці Мюнстера згодом побачать на офіційному міському сайті проєкту: www.winnytsia.life

За кожного учасника цього проєкту Мюнстер кластиме у скарбничку Вінниці грошову винагороду.

На зібрані кошти придбають спеціальне медичне обладнання для загоєння ран в одну із вінницьких лікарень для лікування наших військових.

«Не важливо чи ти наодинці, з друзями, чи в родинному колі, на вулиці, вдома, в офісі, на лекції, в бомбосховищі, в кафе чи в магазині… Важливо, що це твоє місто, твоя рідна Вінниця і ти!», – говорить вінничанка, громадська діячка спілки «Українська мова та культура у Мюнстері» Світлана Пассон.

Також вона зазначила, що на різноманітних заходах, які організовує спілка вони розповідають про історію та культуру України, та про рідну Вінницю. А ще протягом минулого року громадська організація надавала прихисток українцям, які вимушені були залишити свої домівки через повномасштабну війну.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin