Вінниця
25.10.2024
8.14° C
Вгору

Вакциновані вінничани найменше відчують наслідки червоної зони в разі її оголошення

Учора, 18 жовтня до червоної зони перейшли ще чотири області: Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська.

 

Наше місто та область продовжує перебувати в «жовтій» зоні епіднебезпеки. Варто зауважити, що це, великою мірою, тому, що багато жителів нашої громади останнім часом відповідально підійшли до питання вакцинації. 

 

Вакциновані найменше відчують наслідки червоної зони в разі її оголошення. Адже зелений COVID-сертифікат відміняє більшість обмежень. Він видається особі, яка завершила курс щеплення від коронавірусу, тобто отримала дві дози вакцини. 

 

Власники такого сертифікату матимуть змогу відвідувати кінотеатри, спортивні та фітнес-центри, ТРЦ, освітні заклади, масові заходи та таке інше навіть за «червоного» рівня епіднебезпеки. Також такий сертифікат дозволяє не проходити самоізоляцію після повернення з-за кордону. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

 

Крім цього, у разі введення «червоного» рівня заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

 

Для отримання паперової версії сертифікату її потрібно завантажити з порталу та надрукувати. Діятиме сертифікат 365 днів від моменту щеплення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin