Вінниця
20.10.2024
5.19° C
Вгору

“Британія добре підготовлена до подальшої допомоги Україні”: про подальшу допомогу Україні від Британії

Британія нарощує виробництво зброї для поповнення власних запасів і допомоги Україні. Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес.

За його словами, Британія добре підготовлена до подальшої допомоги Україні, однак має підтримувати виробництво зброї. До цього він закликав й інших союзників. Міністр також відвідав полігон на південному заході Англії, де українські військові вчаться керувати танками “Челленджер 2”.Вишкіл триває від кінця січня. Самі ж танки “Челленджер” мають прибути до України навесні, пообіцяв Воллес. Крім того, міністр не виключив, що Лондон може передати більше танків – додатково до вже 14 анонсованих панцерників.

“Ми уклали контракти з нашими виробниками боєприпасів. І вже почали отримувати деякі поставки для поповнення наших власних складів та дещо – для України. У минулому ми б, мабуть, заглядали у свої запаси і “струшували пил” з обладнання, щоб побачити, що там є. Але тепер росія стала набагато агресивнішою і небезпечнішою на кордонах Європи, і це концентрує увагу всіх. Важливо переконатися, що ми зможемо підтримати Україну впродовж цього року. Оскільки росія використовує тактику м’ясорубки, не дбаючи про власний народ. Ми повинні переконатися, що вона не зможе досягти успіху”, – наголосив Воллес.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin