Вінниця
20.04.2024
3.33° C
Вгору

Міська влада уже працює над збільшенням кількості резервних ліжок для хворих на коронавірус та ліків

Цього місяця у Вінниці рекордно зросла кількість хворих на коронавірус. Лише минулого тижня було зафіксовано 330 нових випадків інфікування. У зв’язку з цим Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив, що необхідно збільшувати кількість ковідних ліжок та формувати необхідний резерв ліків і засобів захисту.  

«Наші завдання наступні: сформувати додатковий резерв ліжок, довести забезпеченість киснем до 100%, тримати необхідний резерв ліків та засобів захисту, продовжити оновлення матеріально-технічної бази наших медзакладів. Я би дуже хотів, щоб лікарняні ліжка залишалися порожніми. Але маємо бути підготовлені», – зазначив Сергій Моргунов. 

На сьогодні у стаціонарах міських закладів розгорнуто 585 ліжок для пацієнтів з COVID-19, влаштовано 544 кисневі точки. 

Також міський голова просить вінничан відповідально ставитись до свого здоров’я і дотримуватись усіх протиепідемічних заходів.   

«Вкотре звертаюсь до вінничан: бережіться! Вірус нікого не шкодує, і дуже важливо дбати і про своє здоров’я, і про безпеку своїх батьків та дітей. Усі ви знаєте прості правила: мити руки, правильно носити маску, уникати скупчень людей. І відразу звертайтесь до свого лікаря, якщо почуваєтесь недобре. Як і ви, сподіваюсь, що ситуація стабілізується», – зазначив Сергій Моргунов. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin