Вінниця
19.04.2024
3.72° C
Вгору

Вінницька міська рада працює над створення агрохабу та агрокластеру

Вчора, 17 лютого, Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю з Громадською спілкою “Вінницький кластер приладобудування та автоматизації”. Серед запланованих результатів ефективної співпраці – створення продуктів нового покоління за стандартами цифрової економіки. Також – залучення інвестицій, створення нових якісних робочих місць; розвиток сприятливого клімату для залучення інвестицій.  

 «Наразі в нас є три індустріальні парки. Це той елемент, який допомагає створювати сприятливі умови для покращення інвестиційного клімату в нашому регіон. Ми сьогодні серйозно працюємо над створенням агрохабу і агрокластеру. Це теж досить відповідальна робота, яку ми вже розпочали, з французькими партнерами. Ми повинні створити у нашій громаді майданчики, які б дозволи бізнесу комунікувати, розвиватись, створювати інвестиційні продукти та кластери, залучати інвестиції та створювати якісні робочі місця. Я хочу, щоб у Вінниці та області було якісне підприємницьке середовище.  Для нас цей напрямок є одним із стратегічних завдань», – каже міський голова Сергій Моргунов. 

Голова правління ГС «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації» Михайло Ганчук зазначив, що приладобудування – це галузь машинобудування. «Вінниччина завжди славилась потужним машинобудуванням і ми, власне, хочемо відновити цю славу. Наш кластер – це об’єднання підприємств малого та середнього бізнесу, які фактично займаються приладобуванням.  Разом ми зможемо ділитися досвідом і, відповідно, ставати ефективнішими», – каже Михайло Ганчук. 

Директор ГС «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації» Юрій Клименко презентував Вінницький кластер приладобудування та автоматизації. 

«Ми зрозуміли, що потрібно зосередитися і створити певний драйвер. Цей драйвер, на нашу думку, – технологічна платформа. Тому що вони містять максимум спеціалістів, кращих інноваторів, вони дозволяють проводити випробовування тих ідей, які вони самі створюють. І потім ці інновації уже потрапляють у фізичний простір, індустріальні парки в залежності від зрілості. Ми розуміли, що платформа – це певна галузь.  Це не просто одне підприємство –  має бути кластер. Ми вибрали галузь, в якій маємо особистий досвід роботи. Цей вибір співпав з головним викликом країни та кожної громади – виклики індустріалізації.  Ми плануємо стати активними учасниками кластеру інноваційної розбудови міста. Хочемо створити спільну продукцію з високою доданою вартістю, у виробництві якої буде задіяний кожен учасник кластеру. Ми будемо активно налагоджувати комунікації з іншими кластерами, запускати співпрацю з науковцями та брати участь у розробці програм комплексного розвитку промислових кластерів, про яку  йдеться у Меморандумі. Ми хочемо відновити імідж Вінниці як міста приладобудівників. Та головна мета – це посилення конкурентоспроможності учасників кластеру», – зауважив Юрій Клименко. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin