Вінниця
19.04.2024
4.96° C
Вгору

У Вінниці оштрафували приватні підприємства за неякісну чистку доріг від снігу

Щодня у Вінниці йде рясний сніг. У зв’язку з цим міські комунальні служби вимушені цілодобово розчищати вулиці міста. До розчистки міських площ, алей, скверів, парків та тротуарів залучають не тільки техніку та працівників КП «Вінницьке шляхове управління», а й КУП «ЕкоВін», «Вінницязеленбуд» та приватні підприємства ТОВ «Магістраль» та «Надія». 

Зважаючи на складні погодні умови працівники КП «Вінницьке шляхове управління» прибирають магістральні вулиці та тротуари, після чого працюють на другорядних та на приєднаних територіях.

Міські сквери, проспекти, та парки прибирають від снігу працівники КП «Вінницязеленбуд», також до розчистки площ залучаються і працівники КУП «ЕкоВін». 

«Протягом останнього тижня проводилася посилена цілодобова робота по розчищенню міста від снігу. Було забезпечено своєчасний випуск по маршрутах пасажирського транспорту. Загалом було задіяно 57 одиниць техніки та 183 працівника. Було вивезено 480 метрів кубічних снігу. Сьогодні працює близько 40 одиниць техніки, по місту вже оброблено спуски та підйоми. Працівники продовжують чистити виходи на пішохідні переходи та зупинки громадського транспорту, також паралельно прочищаємо тротуари. Враховуючи сильні опади техніці та працівникам дорожніх служб доводиться по кілька разів прибирати по маршрутах», – розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк. 

Варто зазначити, що до розчистки тротуарів залучили й приватні підприємства, зокрема ТОВ «Магістраль». Його працівники здійснюють прибирання на Вишеньці та Замості. Саме це підприємство минулого четверга під час сильної ожеледиці не забезпечило якісне прибирання тротуарів на своїй території. Інспектори Муніципальної варти надали припис відповідальній особі ТОВ «Магістраль», але умови припису було проігноровано. Після чого  інспектори склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП, який передбачає штраф.

За прогнозами синоптиків упродовж цього тижня періодично очікуються рясні снігопади, атакож значне пониження температури повітря до -20 градусів за Цельсієм. На минулому тижні лише за дві доби випала майже місячна норма снігу. З урахуванням снігопадів у вихідні, синоптики вказують на значне перевищення місячної норми. 

Тож комунальні служби продовжують працювати на вулицях міста, і звертаються до власників транспортних засобів з проханням утриматись від поїздок автомобілями та не залишати свої транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка могла належним чином очистити дороги і тротуари від снігу. А також просять надавати перевагу снігоприбиральній техніці на дорогах.

15 лютого 2021

Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради т.: 59-51-85; 59-53-10; 59-52-44

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin