Вінниця
28.03.2024
13.83° C
Вгору

Скандал в школі на Вінниччині: директору загрожує 5 років ув’язнення

Директор однієї з Могилів-Подільських шкіл протягом року підписував та подавав до бухгалтерії відділу освіти офіційні документи, що підтверджували кількість, нібито, відпрацьованих годин працівниками, на підставі яких нараховувалась їм заробітна плата за роботу. Про це повідомляє прокуратура Вінницької області. 

Слідством було встановлено, що два вказаних в документах працівника насправді не виходили на роботу з вересня 2018 по грудень 2019 року, а нараховану їм зарплатню забирав зловмисник. 

 
Крім того, з метою особистого збагачення у цей ж період не виконуючи гурткову роботу, директор вносив до тарифікаційних списків педагогічних працівників школи недостовірні відомості про проведення ним цієї роботи, після чого підписував їх та скріплював печаткою навчального закладу, чим надав документам офіційності. Таким чином йому вдалось заволодіти сумою понад 100 тис. грн. 

 
Наразі шахрай перебуває під слідством.Прокуратура оголосила йому підозру про вчинення злочинів за.ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. У разі доведення провини йому загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin