Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

Депутати Вінницької районної ради передали району лікарню на баланс міста

Сьогодні, 2 лютого, відбулася позачергова сесія Вінницької районної ради. Одне із питань порядку денного – безоплатна передача цілісного майнового комплексу Вінницької ЦРКЛ у комунальну власність Вінницької міської громади.

Згідно з Законом  «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17 листопада 2020 року, всі заклади освітньої, культурної, соціальної та медичної сфер, які були у спільній власності територіальних громад району, мають перейти у власність тих громад, на території яких вони розташовані.

Влада міської громади зазначає, що пацієнти, які мешкають у Вінницькому районі, і надалі матимуть можливість  отримувати медичну допомогу в цій лікарні. До того ж, матеріально-технічну базу медзакладу обіцяють поліпшити, а медпрацівники отримують такі самі гарантії, як і працівники інших міських лікарень.

Депутатський корпус Вінницької райради 35 голосами підтримав передачу Вінницької ЦРКЛ у комунальну власність Вінницької міської громади.

Нагадаємо, 29 січня депутати Вінницької міської ради на сесії ухвалили рішення про прийняття у комунальну власність міської ради Вінницької центральної районної лікарні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin