Вінниця
20.04.2024
9.29° C
Вгору

Дитячу бібліотеку ім. Франка об’єднають з Вінницькою обласною бібліотекою

У Вінниці планують перенести дитячу бібліотеку імені Франка. Заклад пропонують об’єднати з обласною бібліотекою для юнацтва. Теж саме очікує на наукову медичну бібліотеку, яку перенесуть в Тімірязівку. 

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді. 

– Ми маємо можливість створити єдину потужну бібліотеку для дітей і юнацтва, теж імені Франка – на вулиці Льва Толстого, – розповів заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк. – Це буде правильно із точки зору надання цих послуг, адже вони зберігаються у центрі міста. Але ці послуги будуть більш якісними. Сьогодні у кожної бібліотеки свої фонди. Є випадки, коли закуповується одна і та ж література, періодика, а було б доречно купувати більший спектр літератури, якщо це буде одна велика бібліотека. Також це можливість проводити більше заходів зі школярами.

Приміщення на вулиці Соборній, де зараз розташована обласна дитяча бібліотека ім.Франка, заклад орендує. Тож дитячу бібліотеку планують перевести у приміщення, яке знаходиться у власності обласної Ради  – на вулиці Льва Толстого, де зараз розташована наукова медична бібліотека. У такому разі дитяча бібліотека ім.Франка отримає власне приміщення і власну територію. Неподалік на цій же вулиці розташована обласна юнацька бібліотека. 

За словами Ігоря Івасюка, біля нового приміщення дитячої бібліотеки на Льва Толстого планують встановити дитячий майданчик, а також зробити спільний благоустрій територій біля обох бібліотек.

В свою чергу наукову медичну бібліотеку планують об’єднати із обласною науковою бібліотекою ім.Тімірязєва. 

– Не зовсім правильна ситуація, коли є дві наукові бібліотеки і фактично розділені фонди. Вважаю, що ми маємо створити потужну медичну філію в рамках бібліотеки ім.Тімірязєва, і таким чином дати можливість усім користувачам цієї філії доступ до величезних наукових фондів, – зазначає Івасюк.
 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin