Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

У Вінниці через пандемію подорожчає транспорт до 12 гривень

Вінницькі перевізники вимагають підняти вартість проїзду у маршрутках до 12 гривень. Про це сьогодні заявив голова Асоціації Олександр Гота під час зборів Асоціації маршрутних перевезень у місті Вінниця. Про це інформує Вежа.

– Ми були змушені обмежити кількість пасажирів у нашому транспорті. Попри це ми так само мали платити заробітну плату водіям, підтримувати у належному стані транспортні засоби, а також закуповувати паливно-мастильні матеріали, вартість яких з моменту останнього зростання тарифів збільшилась на 30-40%. Крім того, мінімальна заробітна плата за цей час зросла до 6 тисяч гривень. Наш транспорт переважно іноземного виробництва і відтак імпортні запчастини також зросли в ціні, зокрема через зростання курсу долара та євро. Усі ці причин змушують нас підвищити тариф для збереження можливості роботи”, – зауважив голова Асоціації Олександр Гота.

Також Олександр Гота зазначив, що у зв’язку з низькою рентабельністю перевезень, багато водіїв були змушені звільнитись та поїхати на роботу за кордон. Перевізники заявили, що з огляду на розрахунки незалежних бухгалтерів, рентабельна ціна на маршрутні перевезення у Вінниці складає 12 гривень. Водночас Олександр Гота зазначив: “Перевізники усвідомлюють що таке зростання ціни може бути непомірним фінансовим навантаженням і для значної кількості населення міста”. Тому вони готові до перемовин з міською владою.

– Ми проаналізували тарифи в інших містах: так у Житомирі ціна становить 8 гривень, в Одесі, Львові та Ужгороді — 7 гривень, у Харкові до 10 гривень. Київські перевізники вимагають підняти тариф до 15 гривень. Треба розуміти, що частина маршрутів у Вінниці є так званими “соціальними”, де ми змушені ставити тариф нижче 6 гривень, з огляду на низьку платоспроможність частини населення у відповідних районах.

Олександр Гота заначив, що ця пропозиція сьогоднішніх зборів буде оформлена у відповідний протокол та передана до міської ради для ухвалення подальшого рішення.

Остаточне рішення про тарифи на перевезення пасажирів прийматиме міська рада.

Нагадаємо, востаннє вартість проїзду у маршрутних таксі Вінниці переглядали у 2018 році. Тоді ціна на проїзд зросла з 4 до 6 гривень, хоча перевізники просили підвищити вартість перевезення до 8 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin