Вінниця
20.04.2024
5.12° C
Вгору

Ліцей №7 у Вінниці матиме ім’я колишнього директора Олександра Сухомовського

У Вінниці відбулися громадські слухання щодо присвоєння комунальному закладу «Загальноосвітній школі І-ІІ ступенів — ліцею №7 Вінницької міської ради» імені Олександра Григоровича Сухомовського. Усі присутні одноголосно підтримали дану пропозицію. Про це йдеться на сторінці закладу у Facebook.

Обговорення відбулися 27 січня за участі не лише колективу школи-ліцею, а й учнів, батьків та колишніх випускників.

– Важливий день в історії школи. Хвилюючий день для шкільної родини: вчителів, батьків, учнів, випускників… Сумний та водночас переповнений гордістю день для дружини, дітей, онуків… Успіхам, визнанню, здобуткам ліцей завдячує саме Олександру Григоровичу і з гідністю буде носити його ім‘я! — вказано у дописі.

Довідково.

Олександр Сухомовський з 1990 року очолював школу І—ІІ ступенів – ліцей № 7. За його керівництва у закладі було створено декілька ліцейних спеціалізованих класів. Крім того, Олександр Сухомовський – ініціатор створення інтернаціональних класів, у яких забезпечується вивчення мов і культур національних меншин, а також налагодив побратимство з ліцеєм ім. Бенуара (Лімож, Франція). У 2006-му Олександру Григоровичу надано звання Заслуженого працівника освіти України. Олександр Сухомовський помер 22 вересня 2020 року у віці 75 років від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin