Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

Моргунова повторно обрали головою Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України

Сьогодні, 28 січня, відбулися загальні збори Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України.  Розглянули ряд організаційних питань, а також переобрали голову Вінницького РВ АМУ, ним знову став Сергій Моргунов. Участь в засіданні взяв також виконавчий директор  АМУ Олександр Слобожан. 

Міський голова Сергій Моргунов подякував колегам за довіру та зазначив, що важливо об’єднувати зусилля лідерів громад задля ефективного розвитку Вінницького регіону.

«До складу нашого відділення АМУ входить 32 громади. Ми вважаємо, що на сьогодні. Асоціація міст України є найбільш дієвий та ефективний орган захисту та підтримки місцевого самоврядування на центральному рівні. Я вважаю, що саме ефективна робота Асоціації міст на місцевому рівні теж є елементом нашого розвитку. Саме спільна робота може дати дієвий результат щодо створення комфортних умов в кожній із ваших громад», – зауважив він. 

Також очільник міста зазначив, що на сьогодні в умовах адміністративно територіальної реформи громади мають багато викликів. І потрібно визначати найбільш оптимальний шлях розвитку громади  та формувати стратегію. 

«Можу запевнити, що з нашого боку, ви можете розраховувати на підтримку, допомогу, наші напрацювання. Ми можемо поділитися усім позитивним досвідом, який у нас є. Також ми хочемо, щоб і ви поділилися власним досвідом, адже деякі громади досить ефективно працюють і встигли об’єднатися ще на початку реформи децентралізації. Для мене важливо, щоб в рамках регіону була створена Стратегія розвитку на наступні 10 років. Створивши такі документи у своїх громадах, ви матимете дороговказ і ефективний результат роботи. Ми маємо працювати в синергії з депутатами обласної ради – тоді буде результат. Хочу зазначити, що важлива роль і Асоціації міст України, її вплив значно зріс за останні роки, свого часу цю взаємодію підсилив Володимир Гройсман, коли був Прем’єр-міністром. Це єдиний із Прем’єр-міністрів, який системно радився з АМУ по тих чи інших питаннях», – додав Сергій Моргунов. 

Виконавчий директор  АМУ Олександр Слобожан, що спілкування з представниками громад дуже важливі. Адже це можливість обміну думками, яке допомагає формулювати пропозиції до центральних органів влади щодо подальшого розвитку місцевого самоврядування. 

«Ви представляєте органи місцевого самоврядування. Тому має бути діалог рівноправних позицій з державою. Чи закладемо ми цей діалог інституцій, як це існує в інших країнах, буде залежати від того, як ми зараз будемо спільно працювати, об’єднуватися навколо цінностей місцевого самоврядування і відстоювати інтереси громад на рівні законодавчих актів. Тому такі заходи важливі», – зауважив Олександр Слобожан. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin