Вінниця
16.04.2024
16.71° C
Вгору

У Вінниці терміново шукають донорів третьої групи крові

Вінницький обласний центр служби крові потребує донорів з групою III (+). Запаси центру швидко закінчуються і є ризик, що крові бракуватиме для тих, кому вона необхідна. 

На своїй сторінці у Facebook Вінницький обласний центр служби крові звернувся з проханням до мешканців Вінниці та області стати донорами крові. Наразі особлива потреба у крові третьої групи з позитивним резус-фактором.

– На жаль, склалася ситуація, при якій є велика вірогідність того, що хворі із групою крові В (III) Rh (+) (третя група, резус позитивний) можуть залишитися без вчасної допомоги, оскільки кількість еритроцитовмісних компонентів даної групи є дуже обмеженою і з кожним днем зменшується. Ми вкотре просимо Вас відгукнутися на чужу біду і врятувати людське життя! — йдеться у дописі.

Крім того, станом на 22 січня, також бракує запасів доз крові першої, другої та третьої груп з позитивним резус-фактором, а також другої, третьої та четвертої груп з негативним резус-фактором.

Вінницький обласний центр служби крові розташований за адресою вул. Пирогова, 38. Заклад працює у будні з 8 до 15 години.

Довідки за телефоном 067 492 00 34.

Для здачі крові потрібно:
– досягти повноліття та важити понад 50 кілограмів;
– не вживати алкоголь за 48 годин до здачі крові;
– не приймати лікарські засоби за 72 години до здачі крові;
– не палити протягом двох годин до процедури та протягом двох-трьох годин після;
– не вживати молочні продукти та жирну їжу за добу до здачі крові;
– мати при собі посвідчення особи;
– легко поснідати та випити півлітра води або чаю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin