Вінниця
25.04.2024
9.54° C
Вгору

Моргунов домовився з центральною владою не підіймати тарифи на газ та воду

20 січня в Уряді на нараді з Прем’єр-міністром, представниками Офісу Президента, керівниками профільних міністерств, представниками Асоціації міст України і мерами домовились, що тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні підвищуватись не будуть. Учасником наради був і Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Про це зазначено в повідомленні на Урядовому порталі та на сторінці мера Вінниці Сергія Моргунова.

«Усі гілки влади об’єдналися, щоб захистити людей від неконтрольованого зростання тарифів. Ми цінуємо, що це спільне рішення з головами міст містить пункт про непідвищення тарифів на опалення й гарячу воду для українців. Вдячний всім учасникам наради за конструктивну співпрацю. У час коронакризи всім нам важливо підтримати наших громадян», — зазначив Прем’єр-міністр.

Учасники зустрічі домовилися напрацювати проект спільного Меморандуму, який регламентуватиме наступні домовленості:

  • Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.
  • Проведення спільної роботи над реструктуризацією заборгованості перед НАК «Нафтогаз», що утворилася через різницю між виручкою ТКЕ та тарифною виручкою (так звана «різниця в тарифах»).
  • Теплокомуненерго матимуть можливість укладати річні договори з НАК «Нафтогаз» за вигідною ціною.

Вінницький міський голова повідомив, що ціна на газ для підприємств теплокомуненерго залишиться на рівні 6,99 грн за кубометр, відповідно тарифи на тепло і гарячу воду для населення не підійматимуть.

«Важливо, що у результаті зустрічі домовились, що тарифи на опалення та гаряче водопостачання до кінця опалювального сезону підвищуватись не будуть. Ціна на газ для підприємств ТКЕ залишиться на рівні 6, 99 грн за кубічний метр – як і для побутових споживачів.

Також буде підписаний спільний Меморандум між Урядом, Асоціацією міст України та представниками Верховної Ради про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризи, пов’язаної з коливанням ціни на газ. У тому числі, щодо врегулювання питання різниці тарифів, а також відшкодування збитків підприємствам теплопостачання.

Нам вдалось налагодити діалог з центральною владою, аби стабілізувати ситуацію та головне – підтримати людей», – зазначив Сергій Моргунов.

Як повідомляла Вінниця.info, Уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме з 1 лютого і до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Для ТОВ «Газовик», яке надає послуги мешканцям Вінницької області, тариф за транспортування газу знизили на 29,8%

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin