Вінниця
19.04.2024
6.81° C
Вгору

“Проєкт буде прикладом для всієї України”: Вінницький індустріальний парк безкоштовно підключать до електромереж

Вінницький індустріальний парк перший в Україні, який безкоштовно під’єднають до електромереж. Це станеться завдяки підписаному сьогодні Меморандуму між Вінницькою міською радою та групою компаній KNESS. Відомо, що за підключення до електромереж інвестори мали б заплатити 1,6 млн євро.

“Ні для кого не секрет, що основа розвитку будь-якої територіальної громади – економіка. Це створення нових робочих місць, податки, які можна спрямовувати на різні сфери життєдіяльності міста. Що ми, до речі, успішно робили. Враховуючи наше відношення до потенційних інвесторів минулого року по версії журналу  Forbes Ukraine зайняли друге місце по інвестиційній привабливості та легкістю ведення бізнесу. У нас з 2015 року працює індустріальний парк. У 2019 році виникла проблема щодо його енергозабезпечення. Це є загальна проблема на рівні держави. Мені приємно, що ми змогли налагодити співпрацю з вінницькою компанією KNESS, яка буде інвестором системи енергозабезпечення вінницького індустріального парку. Маю надію, що цей проєкт буде прикладом для всієї України яким чином можна вирішувати подібні питання. І найголовніше, ми будемо конкурентоспроможними з точки зору залучення інвестиційних інвесторів. Ідея підписання Меморандуму полягає в тому, щоб дати можливість потенційному інвестору ефективно використовувати свої ресурси”, – зауважив мер Вінниці Сергій Моргунов.

За словами радника генерального директора, співзасновник групи компаній KNESS Юрія Таранюка, за 18 місяців індустріальний парк буде безкоштовно підключений до електромереж. Зазначимо, що підприємства, які будують на території індустріального парку, мали б заплатити за підключення до електромереж 1,6 млн євро.

“У 2019 році до нас звернулася Вінницька міська рада з питанням як забезпечити  електрозабезпечення індустріального парку. Ми розповіли, як з проблеми зробити інвестиційний проєкт. Це варіант співпраці бізнесу, суспільства  та місцевої влади. Це правильний варіант, коли замість того, щоб створювати проблему, можна разом з владою її вирішувати. Що ми запропонували?  Управляюча комунальна компанія має забезпечити інженерну інфраструктуру на території індустріального парку. Бізнесу не потрібно буде на це витрачатись. Наша група компаній організовує будівництво малої системи розподілу, яка буде забезпечувати учасників індустріального парку електричною енергією. Цей шлях прописаний в законах України, але відсутня нормативна база. І от разом з Вінницькою міською радою ми закінчуємо шлях з врегулюванням нормативної бази активно працюючи з міністерствами понад рік. Зараз на фінішній прямі. Сьогодні робимо важливий крок – підписання Меморандуму про порозуміння. Далі будуть наступні кроки. Мінімальний термін реалізації проєкту – 18 місяців. Але це синхронізовано з тими інвесторами, які будуються на території парку і до початку їх роботи ми забезпечимо усіх електроенергією”, – повідомив радник генерального директора, співзасновник групи компаній KNESS Юрій Таранюк.

Відомо, що сума інвестицій в даний проєкт складає близько 250 мільйонів гривень. Завдяки йому з’явиться 10 робочих місць.


Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin