Вінниця
24.04.2024
10.62° C
Вгору

Через порушення карантину 4 вінницьких заклади поліція закрила

Попри карантинні обмеження декілька закладів у Вінниці не дотрималися рішення уряду й продовжили працювати у новорічні свята. Правоохоронці відразу встановили порушників та покарали. Загалом, у Вінницькій області склали 25 протоколів за порушення правил дотримання карантину впродовж святкових вихідних днів.

ГУ НП у Вінницькій області повідомляє, що з 31 грудня співробітники поліції склали 25 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпаП.

– З них сім відносно керівників розважальних закладів та закладів громадського харчування, — йдеться у повідомленні поліції. — Також серед цих закладів чотири заклади було закрито на території обласного центру. Вони (протоколи – ред.) будуть скеровані до суду та по них буде прийнято відповідне законне рішення.

Крім того, за вихідні дні працівники поліції винесли 158 постанов за ч. 2 ст. 44-3 КУпаП. На громадян, які вчинили порушення, накладено штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Дотримання протиепідемічних вимог також перевіряє Держпродспоживслужба у Вінницькій області. Повідомляють, що з 29 грудня по 5 січня вони провели 976 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності. З них:

  • закладів громадського харчування – 145: з порушеннями – 10, направлено приписів щодо усунення недоліків – 9, інформовано органи влади – 3;
  • об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 438: з порушеннями – 45, направлено приписів щодо усунення недоліків – 30, інформовано органи влади – 6;
  • об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 286: з порушеннями – 31, направлено приписів щодо усунення недоліків – 19, інформовано органи влади – 9;
  • агропродовольчих ринків – 58: з порушеннями – 16, направлено приписів щодо усунення недоліків – 6, інформовано органи влади – 4.

Впродовж грудня загалом перевірили 6794 об’єкти. Порушення карантинних норм виявили на 770 з них (11,3%). Найбільша кількість порушень зареєстрована:

  • на агропродовольчих ринках – 18,2% (проведено перевірок 373, виявлено порушень 68);
  • на об’єктах торгівлі продовольчими товарами – 14,7% (проведено перевірок 2611, виявлено порушень 384);
  • на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами – 12,9% (проведено перевірок 1900, виявлено порушень 245);
  • у закладах громадського харчування – 7,6% (проведено перевірок 960, виявлено порушень 73).

До адміністративної відповідальності притягнуто 228 осіб, також направлено 343 приписи щодо усунення недоліків, підготовлено 180 листів в органи влади. У держпродспоживслужбі додають, що серед найпоширеніших порушень відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів, недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їхня відсутність, недотримання соціальної дистанції, а також нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком роботи.

Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

ч. 1 — Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, — тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 2 — Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, — тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin