Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Вінничани розробляли вірус та продавали його за 80 тисяч гривень

Двоє вінничан розробили та продавали шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого викрадали логіни, паролі, дані банківських карток та електронних гаманців користувачів Інтернету. Чоловікам за такий вірус платили великі гроші.

За попередньою інформацією слідства, що двоє вінничан, віком 20 та 28 років. Їх шкідливе програмне забезпечення не розпізнавали антивірусні програми. Свою розробку чоловіки продавали у Darknet на хакерських форумах. Один примірник вірусу коштував понад 80 тисяч гривень. Попередньо встановлено, що таким чином правопорушники заробили понад чверть мільйона гривень.

Для розповсюдження шкідливого програмного забезпечення зловмисники створювали окремі вебресурси, де користувачам пропонувалося завантажити популярні програми та додатки. Разом з цим на комп’ютерну техніку та ґаджети завантажувався вірус.

Наразі працівники поліції встановлюють потерпілих та суму завданих збитків. 

За місцями проживання підозрюваних поліцейські провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, що використовувалася у протиправній діяльності. До проведення обшуків залучали  спецпризначенців КОРДу.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 ККУ (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin