Вінниця
18.04.2024
5.16° C
Вгору

Боротьба з COVID-19: Київстар передав лікарням 10 апаратів ШВЛ та 20 моніторів пацієнта

Обладнання, що допоможе у лікуванні коронавірусних пацієнтів із ускладненнями, й річний запас витратних матеріалів для нього вже прямує у лікарні Києва, Черкас, Чернівців, Київщини і Вінниччини та днями буде встановлене у реанімаційних відділеннях.

«Великий бізнес не може залишатися осторонь таких викликів для суспільства, як коронавірус. Тому Київстар виділив близько 30 мільйонів гривень на закупівлю 10 апаратів штучної вентиляції легень, 20 моніторів пацієнта та майже 7 тисяч захисних костюмів, – коментує президент Київстар Олександр Комаров. – Сподіваюсь, що невдовзі людство подолає пандемію, а це обладнання і надалі рятуватиме життя пацієнтів».

Апарати штучної вентиляції легень Savina 300 Select та монітори пацієнта Vista 120 від світового лідера з розробки та виробництва медичного обладнання – німецької компанії Drager у найближчий тиждень буде доставлено до Київської міської клінічної лікарні №4, Білоцерківської лікарні №3, Черкаської міської інфекційної лікарні, Ірпінської центральної міської лікарні, Міської лікарні №1 м. Чернівці, Калинівської центральної районної лікарні (Вінницька область). Також у серпні 2020 року Київстар передав 6 851 багаторазових захисних костюмів для медичних працівників у 25 опорних лікарнях в 13 областях України.

Благодійну ініціативу Київстар було реалізовано за підтримки БФ «Твоя опора», який провів моніторинг медичних закладів, що приймають хворих на коронавірус, та звернувся до компанії із відповідним запитом на благодійну допомогу. Фонд має надійну репутацію та проходить щорічний аудит діяльності. Звітність можна переглянути на сайті фонду http://tvoya-opora.org/.

«Сучасного обладнання завжди бракувало в українських лікарнях. Це стало особливо відчутно на фоні пандемії та різкого збільшення хворих на коронавірус в Україні. Тому нашою пріоритетною задачею є оснащення реанімаційних ліжко-місць для пацієнтів з ускладненнями. Завдяки благодійній допомозі Київстар ми закупили обладнання експертного класу, що є очима та інтелектом лікарів. Варто зазначити, що ці апарати штучної вентиляції легень та монітори пацієнта будуть ще багато років слугувати на користь українців, навіть після пандемії», – коментує Валерія Татарчук, засновниця фонду «Твоя опора».

Усі благодійні організації, з якими співпрацює Київстар, пройшли ретельні перевірки на міжнародному рівні групи «VEON» щодо етичності ведення своєї діяльності.Нагадаємо, крім благодійної допомоги, компанія Київстар також надавала підтримку суспільству та країни у боротьбі з COVID-19 у вигляді послуг зв’язку. Зокрема, за час карантину допомогу у вигляді бонусів на рахунок отримали близько 70 тисяч медиків, а на 3 літніх місяці їм було надано доступ до безлімітного інтернету.

Довідка про обладнання:

Апарат ШВЛ Savina 300 Select – передовий високоякісний апарат для штучної вентиляції легень з інтелектуальним режимом вентиляції легенів та капнографом для пацієнтів в критичному стані, тобто забезпечує ефективну терапію при будь-якому стані пацієнта як дорослих так і дітей.Монітор пацієнта Vista 120 дозволяє контролювати життєві показники важкохворого пацієнта, коли він знаходиться у відділенні інтенсивної терапії та реанімації

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin