Вінниця
24.04.2024
13.69° C
Вгору

У вінницькій школі зібрали 230 кілограмів монет для допомоги трьох дітей

Увесь батьківський та шкільний колектив вінницької школи №20 зібрав 230 кілограмів монет, щоб їх обміняти на готівку. Таким чином учні хочуть допомогти трьом дітлахам, які потребують фінансової допомоги. Про це повідомляється на сайті Вінниця.інфо. 

Сьогодні, 15 грудня, учасники акції «Монетки на життя» привезли на машині зібрані монети у банк. Тому що вони занадто важкі. Їх спакували по 20 мішечкам, які спеціально зшили. Кожен з них важив по 12 кілограмів.

Півтори тисячі учнів і їх викладачі приносили до навчального закладу дрібні кошти номіналом по 5 і 25 копійок. Ті вийшли з обігу, але банки погодилися прийняти та перевести в готівку. Збирали гроші для трьох дітей, які потребують фінансової допомоги. Загальну суму розподілять і перерахують на карткові рахунки їх батьків. Ми вирішили таким чином їм допомогти. Некорисне перетворити в корисне. Те, що може врятувати життя», – розповів директор Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20.

Загалом вийшло по 25 копійок – 31 840 штуки, а по 5 копійок – 27974 штуки. Аби перерахувати всі копійки, що привезли до банку, знадобилося вісім годин.

«Перераховували копійки з 9 ранку до обіду. Перші 500 монеток відбирали, важили на вагах, а потім кожен мішок робили по 12 кілограмів», – зауважує ще один педагог-організатор.

Допомогти донести до банку монети взялися старшокласники.

«Ця акція дуже важлива для всіх нас. Бо так ми можемо підтримати тих, кому зараз необхідна допомога. Об’єднатися всією школою. Бо немає цього живого спілкування. Ми хотіли хоч якось допомогти. Наша школа ініціює якісь акції. Звісно, те, що зібрали, це крапля в морі. Та хоч якісь кошти будуть на подарунки до Дня Святого Миколая. А я радий, що так активно долучилася шкільна громада. І діти, і батьки, жителі мікрорайону», – каже президент школи Богдан Голумбйовський.

За перерахунками банку, у школі по 5 та 25 копійок назбирали 12 тисяч гривень.

«Акція продовжується до Дня Святого Миколая. Бо приносили ще й паперові кошти. Та копійки іншого номіналу», – зауважила Ванжула.

Окрім українських грошей до школи також приносили монети з різних країн світу. Якщо їх не обміняють у банку, то у навчальному закладі може з’явитися музей копійок.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin