Вінниця
25.04.2024
11.33° C
Вгору

Вінничани безкоштовно отримають “пакунок пацієнта” в рамках проєкту спецфонду «Стопвірус»

Засоби індивідуального захисту та гігієни, ліки та вітаміни безкоштовно отримають пацієнти, які потребують допомоги. Такий “пакунок пацієнта” люди отримають в рамках проєкту спецфонду  «Стопвірус». Сьогодні у Вінниці голова наглядової ради фонду «Подільська громада» та міський голова Сергій Моргунов розповіли, чому вирішили продовжити надавати допомогу хворим на коронавірус та пневмонію. 

Перші 1000 “пакунків пацієнта” отримають діти уже цього тижня.  Для них організували особливу допомогу – з різнокольоровими олівцями, книгами та розмальовками. Вартість такого одного пакунку становить 500 гривень, а для дорослих – 450. Усіх їх волонтери розвозитимуть по лікарнях. За кожну витрачену копійку організатори будуть звітувати. 

“Багато пацієнтів, які вилікувалися від коронавірусу казали чого їм не вистачає. Досить часто пацієнт з Вінниці може потрапити у Ямпільську лікарню, з Козятина у Могилів-Подільський і, при цьому, не мають при собі елементарних першочергових речей, які необхідні у побуті. Також спілкувалися з лікарями, які розповіли про нестачу і деяких медикаментів та вітамінів. Тому ми вирішили, що ці всі необхідні речі мають потрапити до пакунка пацієнта. Тож, у наборі є: вітаміни D3, С, цинк, протизапальний засіб, вологі серветки, набір одноразового посуду, взуття, індивідуальний термометр, зубна щітка, туалетний папір, паперові рушнички. Це невеличкий набір, який стане опікою для пацієнтів та дасть відчути пацієнту, що про них дбає суспільство. Приємно, що родини Сергія Анатолійовича та Володимира Борисовича одні з перших відгукнулися на пропозицію долучитися до відновлення програми “Стопвірус”. Закликаємо людей також фінансово допомоги хворим. Стовідсотково усі кошти будуть направлені на підтримку вінничан, –  розповів голова наглядової ради фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. 

Наразі Вінницька міська рада найкраще справляються з пандемією в порівнянні з іншими містами країни. Вінниця знаходиться в п’ятірці найкращих регіонів України по динаміці одужання, а по зростанню захворюваності в п’ятірці найнижчих. Як зауважує мер Вінниці Сергій Моргунов, цього вдалося досягти завдяки ряду важливих програм та обмежень, які були непопулярними. 

«На початку весни була складна ситуація, особливо щодо забезпечення лікарень. На рівні держави не було ніякої підтримки. Органи місцевого самоврядування змогли виділити свій ресурс і направити його на закупівлю усіх необхідних речей. Вінницька міська рада змогла закумулювати на це 172 млн грн за вісім місяців. В цьому році ми вимушені були згорнути низку важливих проєктів по капітальному будівництву, ремонту доріг тощо та перенаправили кошти на забезпечення закладів охорони здоров’я Вінниці. Економіка держави уповільнювалася, і необхідно було зменшити видаткову частину на 30%.  Ряд заходів, в тому числі антикризова програма «Вінничани важливі» і робота фонду «СтопВірус», дали нам можливість бути в лідерах, які найкраще справляються з пандемією. Ми – і цей проєкт «Пакунок пацієнта» – потрібний. До нього входять необхідні і важливі речі для пацієнтів з COVID-19, які потрапляють до лікарень. Важливо, щоб вінничани були здорові», – сказав міський голова Сергій Моргунов.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin