Вінниця
25.04.2024
8.87° C
Вгору

У Вінниці для комфортного середовища та самореалізації молоді розробили програму «Місто молодих»

10 грудня на засіданні виконкому міської ради ухвалили Програму «Місто молодих». Цей документ має на меті створення комфортного середовища для самореалізації молоді, активного залучення її до суспільно-громадського життя. Також йдеться про отримання практичних навичок стажування по напрямку майбутньої професії, підтримку творчих ініціатив, сприяння змістовному дозвіллю тощо. Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Всього на території Вінницької міської ТГ 107,1 тисячі молодих людей – віком від 14 до 35 років, які постійно мешкають або навчаються на території Вінниці.

Програма «Місто молодих» має п’ять пріоритетних завдань.
Перше – «Здоровий та безпечний спосіб життя». Тут серед заходів – інформаційні лекції, бесіди, тренінги, туристичні походи, зустрічі з відомими особистостями, турніри, чемпіонати тощо.

  • Друге завдання – «Забезпечення умов для самореалізації молоді з особливими потребами». Планується продовжити сприяння молоді з інвалідністю у працевлаштуванні, проведення різних тренінгів та багато іншого.
  • Третім завданням програми є «Зайнятість молоді». У цьому напрямку роботи важливим буде проведення обговорень з питань побудови власної кар’єри, вибору професії, стажування, підвищення цифрової грамотності. Також у планах – профорієнтаційні експедиції та екскурсії для молоді на підприємства, профорієнтаційні зустрічі між студентами та роботодавцями, фахівцями підприємств, установ та організацій.
  • Четверте завдання –  «Громадянськість та патріотизм». Передбачається здійснення заходів, спрямованих на утвердження патріотизму, громадянської свідомості й активної громадянської позиції молоді; розвиток молодіжного руху, студентського та учнівського самоврядування. Тут заплановані молодіжні форуми, конференції, семінари, проведення військово-спортивного табору, ознайомлення з історією Вінниці тощо.
  • «Підтримка творчих ініціатив та сприяння розвитку змістовного дозвілля молоді» є п’ятим завданням Програми. Йдеться про проведення молодіжних творчих заходів до відзначення свят, літературні вечори, фотовиставки, танцювальні майстер-класи, творчі форуми, квести. Також плануються заходи з адаптації до вінницької громади учнів та студентів, що приїхали на навчання з іншої місцевості, в тому числі й іноземні студенти.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin