Вінниця
29.03.2024
11.6° C
Вгору

Як святкуватимуть “ковідний” Новий рік в Україні?

Новорічні та різдвяні свята наближаються, проте коронавірус не відступає, ми дослідили, як в містах України святкуватимуть 2021 рік, чи будуть новорічні ялинки на площах і чи взагалі відбуватимуться гуляння.

Київ

Столиця України не відмовляється від різдвяних та новорічних святкувань, проте пройдуть вони тільки з головною ялинкою країни, на Софіївській площі, без концертів та фудкортів. Ялинка буде штучною, як і просили київляни, висота її складатиме 30 метрів. Софійську площу накриють великим куполом з ілюмінації, а пускатимуть на неї по черзі, по 100 людей. Довжина святкових прикрас складе 20 кілометрів.

Обійдеться святкування приблизно у 35 мільйонів гривень. Міський бюджет виділить всього 200 тисяч, решту виділять меценати та спонсори.
У Києві від початку пандемії вперше виявлено коронавірус у 62 620 людей, у Київській області – 38 528 людей, загалом від коронавірусної інфекції померло 1 840 осіб.

Львів

У Львові також встановлять святкову ялинку. Проте, чи відбудуться інші заходи, міська влада ще роздумує, все залежатиме від епідемічної ситуації у місті. Зазначається, що проведення будь-яких масових заходів на території міста Львова, включаючи новорічні та різдвяні святкові заходи, ярмарки відбуватимуться у суворій відповідності до вимог.

Вартість святкувань поки що невідома.
У Львівській області 46 891 осіб які захворіли на коронавірус, 1 255 – померли.

Харків

У Харкові, на площі Свободи, вже розпочались роботи по встановленню новорічних локацій. Робочі вже готують до заливки ковзанку, прогнозують завершити усю роботу через місяць. Висота головної ялинки Харківської області – 36 метрів, міська влада обіцяє, що встановить на площі навіс зі світлодіодною ілюмінацією, скульптурну композицію “Дід Мороз”, “Сани Діда Мороза”, десятиметрову декоративну форму “Світлова ялинка” і стелу.

Прикрасять ще одну площу в місті, де встановлять десятиметрову “Світлову ялинку”. Там і на площі Свободи таких ялинок буде десять. Також на одному з перехресть вулиць з’явиться декоративна форма “Крижана ялинка”, яка буде складатися зі світлодіодної гірлянди. Для прикраси міста куплять 3500 штук штучної хвої, 199 пакунків-подарунків, 2738 пластикових куль, системи управління ілюмінацією, в тому числі для “Зоряного неба”, і світлодіодні прикраси “Шар” і “Кристал”.

Бюджет свята загалом становить 4 323 000 грн.
У Харкові в 55 702 людей виявлено коронавірус, померлих від COVID-19 – 755 осіб.

Одеса

Одеська міська рада також готується до встановлення головної ялинки міста. На її монтаж та технічне обслуговування витратять 360 000 гривень, з місцевого бюджету виділено ще 1,5 мільйона гривень на будівництво казкового містечка.

Загалом від початку пандемії у Одеській області ковід виявлено у 32 782 містян, 460 людей, від вірусу, 460 померло.

Вінниця

Цьогоріч Вінниця відмовилась від ялинок, ярмарок та гучних святкувань на вулицях міста, всі заходи проводитимуть онлайн. Незмінним, залишились тільки традиції прикрашання міста різдвяною ілюмінацією і створення вертепу.

Міська рада повідомляє, що тендер буде відмінено, а кошти, які виділили на встановлення ялинки залишаться в бюджеті міста.  

Від початку пандемії у Вінницькій області коронавірус виявлено у 17 569 осіб, 294 – померли.

Чернівці

Ялинка в Чернівцях буде, проте чи будуть урочистості міська влада ще не знає.

Чернівецька міська рада оголосила конкурс на проведення Різдвяного ярмарку. У разі поліпшення епідеміологічної ситуації розглядають  можливість його проведення. Одночасно зауважено, що у разі ускладнення епідеміологічної ситуації і посилення карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, результати конкурсу буде скасовано.

Цьогоріч чернівецька влада всерйоз задумалася про пластиковий варіант дерева, хоч рішення ще не ухвалено. Варіант вже знайдено, коштує така ялинка 1,8 млн гривень і прослужить 10 років.

У 33 942 осіб вперше виявлено коронавірус, 650 з них померло.

Луцьк

Все що наразі відомо про відзначення Нового року в Луцьку, це місця для покупок живих ялинок, тому що стихійні ялинкові базари в місті заборонено.
Згідно з тендером про послуги зі святкового оформлення новорічних ялинок Луцької міської територіальної громади, міська влада на ці послуги виділить 199 950 грн.

На Волині 24 483 випадків захворювання на COVID-19, летальних випадків – 437.

Запоріжжя

В центрі міста влаштують святкову атмосферу, прикрасять бульвар та площу за 1,81 млн грн.

Підрядник зобов’язаний до 17 грудня провести монтажні роботи, встановити світлодіодні гірлянди та композиції (сніжинки, зірки, новорічні персонажі, сніговика Олафа, ведмедя, дзеркальні кулі з мотором, цифри, фонтан з ангелами, декорації «Ялинка» і «Ялинкові іграшки»), лазерні пристрої, гірлянди типу «ланцюжок» з холодним і теплим світлом і багато іншого.

У Запоріжжі та області зафіксовано 31 608 випадків захворювання на коронавірус, 318 осіб померло.

Тернопіль

У Тернополі працюватиме “Файне зимове містечко 2021”. Зазначено, що вхід вільний з дотриманням санітарних норм. Містян чекатимуть святкові заходи, головна ялинка Тернополя, а також ковзанка, ярмарок, різноманітні атракціони. Новорічна ялинка у місті буде штучною, висотою 18,5 м. Прикрашена ялинка буде 3D-ілюмінацією з різноманітними світловими функціями та новорічними іграшками. 

До речі, впродовж листопада тернополяни мали змогу взяти участь в опитуванні, ініційованому Міською радою, в містян запитували “Як має відбуватися святкування Новорічно-Різдвяних свят 2020/2021 у Тернополі (на Театральному майдані)?” Жителі міста вирішили – свято буде!
Вартість свята у Тернополі невідома.

Всього 28 095 хворих на ковід зафіксовано у Тернопільській області, 383 – летальних випадків.

Хмельницький

В місті вже почали монтувати 18-метрову новорічну ялинку, щороку в обласному центрі відкривали Різдвяний ярмарок, проте цьогоріч через поширення коронавірусу та карантинні обмеження святкових заходів в управлінні культури не анонсують.

Бюджет святкування в Хмельницькому невідомий.

Від початку пандемії у Хмельницькі області зафіксували 29 751 випадків захворювання на COVID-19, з них 442 летальні.

Наразі це всі міста, у яких відомо про новорічні “ковідні” святкування, чи варто йти всупереч обмеженням та проводити святкові заходи достеменно не відомо, нам ж залишається берегти себе, чекати Новий рік 2021 та вірити в краще! 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin