Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Вінницькими підрозділами поліції розслідувано 140 кримінальних проваджень за фактами злочинів від домашнього насилля

Внницькі поліцейські 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, розпочали акцію «16 днів проти насильства», щоб привернути увагу мешканців області до проблеми виявлення та надання допомоги постраждалим від домашніх кривдників. Тож працівники управління превентивної діяльності спільно з представником Управління дотримання прав людини у Вінницькій області м. Вінниці розпочали інформаційну кампанію. 

За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, у громадському та міжміському транспорті, сервісних центрах, в громадських місцях  поліцейські розповсюджують  інформаційні матеріали з контактами та адресами, куди можуть звернутись за медичною та психологічною допомогою постраждалі від домашнього насильства та в разі необхідності отримати притулок.

Поліцейські закликають громадян не мовчати про факти тиранії у сім’ях, а повідомляти про це в поліцію за номером 102. Звернутись за допомогою також можна на урядову гарячу лінію за номером 15-47, безоплатну правову допомогу нададуть за номером 0800-213-103.

Мобільні групи, що виїжджають на такі виклики, документують факти домашнього насильства та  виносять термінові заборонні приписи, які ізолюють кривдника від потерпілих родичів. З початку року винесено 1131  припис, яким домашніх кривдників зобов’язано залишити місце проживання постраждалої особи та заборонено в будь-який спосіб контактувати з ними .

За результатами проведених перевірок 5 тисяч 474 правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст..173-2 КУпАП, на превентивний облік в органах поліції поставили  3 тисячі 186 кривдників.

Окрім цього підрозділами поліції розслідувано 140 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених в домашньому середовищі. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin