Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Три хлопці з Вінниці замість армії пройдуть альтернативну службу

Відповідним комітетом було розглянуто три заяви про направлення на проходження альтернативної (невійськової) служби громадян України, виконання військового обов’язку яких суперечить їхнім релігійним переконанням.

Ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Комісія прийняла рішення про направлення вказаних осіб на проходження альтернативної (невійськової) служби на підприємства, установи та організації для виконання обов’язку перед суспільством. Відповідно до Закону України «Про альтернативну службу» альтернативна служба – це служба, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством.

“На засіданні обласної комісії ми розглянули заяви трьох молодих людей, які виявили бажання проходити альтернативну армійській службу. Їхні аргументи були цілком обгрунтовані, громадяни належать до діючих релігійних конфесій, члени яких заперечують застосування зброї. Але вони не заперечують можливість проходити службу альтернативно і так виконати свій обов’язок перед суспільством і державою”, – прокоментував засідання комісії Олександр Мельник, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin