Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

Вінницькі лісники готують ялинки до Різдвяних свят

У грудні лісники Вінниччини почнуть порубку ялинок до святкування Різдвяних свят. Прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства нагадує вінничанам про шкоду від пластикової ялинки, і наголошують, що купуючи живу ялинку, ви не шкодите довкіллю. Адже державні лісогосподарські підприємства Вінниччини новорічні ялинки вирощують на спеціальних плантаціях – шкілках або землях, не придатних для створення лісів (приміром, під лініями електромереж, де неможливо вирощувати дерева).

«Щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати, або відсортувати близько 1 млн. шт. новорічних ялинок. Можна придбати ялинку у горщику, щоб потім висадити у відкритий грунт, попередньо отримавши фаховий інстуктаж із догляду», — зауважують там.

В асортименті близько мільйона новорічних дерев: смахсосна звичайна, сосна палласа, ялина європейська, ялина біла, ялина голуба, ялиця біла.

Держлісгоспи нашої області можуть задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:
на площі близько 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 15 млн. шт. хвойних дерев різних порід та віку;
– щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн. шт. новорічних ялинок;
– є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево;
– за бажанням можна придбати ялинку у горщику, щоб потім висадити у відкритий грунт, попередньо отримавши фаховий інстуктаж із догляду.
Вирощені новорічні дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців.
Усі ялинки марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin