Вінниця
19.04.2024
4.16° C
Вгору

Відстрілялися на відмінно: виграли командний залік чемпіонату країни

У Вінниці відбувся відкритий чемпіонат України з кульової стрільби із гвинтівки (олімпійські вправи) серед чоловіків і жінок. Він був присвячений пам’яті багаторічного головного тренера національної збірної, заслуженого тренера України Анатолія Кукси.

Зіркові учасники

Змагання пройшли за підтримки спортуправління Вінницької ОДА. Його начальник Сергій Чернявський зазначив, що кульова стрільба на Вінниччині – один із пріоритетних видів спорту, що динамічно розвивається. Про це красномовно свідчить здобута путівка на найближчу Олімпіаду Олега Царькова і параолімпійська ліцензія Олексія Денисюка.

До вогневих рубежів тиру «Динамо» підходили 105 учасників із 10 областей України. Загалом стартували 13 команд: господарі, Київ і Львів були представлені двома збірними.

–В чемпіонаті беруть участь понад 20 майстрів спорту міжнародного класу і заслужених майстрів спорту. Приміром, ЗМС Сергій Куліш (Черкаси), який здобув срібло на попередній Олімпіаді. А також ЗМС із Вінниці Леся Леськів і Олег Царьков, – сказала головний секретар чемпіонату Олена Петрова (Київ).

Звитяги вінничан

Медалі розігрувалися в п’яти видах програми. Після кількаденних баталій були підбиті загальнокомандні підсумки. Чемпіонство здобула перша збірна Вінниччини – 1100 очок. На другому місці Черкащина – рівно 1000 очок. Командна бронза – у першої збірної Львівщини (832 очки).
В особистому заліку у вінничан на цьому чемпіонаті України чимало звитяг. Вихованки ВОДЮСШ стрільби Дар’я Волошина і Вікторія Павлюк вперше виконали нормативи майстра спорту України міжнародного класу. Володар олімпійської ліцензії, Олег Царьков здобув одразу три нагороди: золото (в стрільбі на 10 метрів) і срібло (на 50 метрів) в особистому заліку та ще срібло у міксті (на 10 метрів, разом із Олесею Чайкою). Олеся Чайка також виграла золото (в стрільбі на 10 метрів) в команді із заслуженим майстром спорту Лесею Леськів і Світланою Огер.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin