Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

У Вінниці розповіли три історії змін

Три приклади історії змін презентували 9 вересня у Вінницькому пресклубі представниці коаліції «Вінниччина 1325». Координаторка організації Світлана Ходакова зазначила, що ці історії і їх втілення пов’язані з реалізацією у Вінницькій області положень Резолюції 1325 (Резолюція Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» – Авт.).

Історія перша: Політика рівності у Вінницькій міськійраді

Практики реалізації політики рівності, протидіїсексуальному насильству успішно діють в Литві. Наприклад, в трудовий кодексЛитви було внесені зміни: колективи, які налічують понад 50 осіб, повинні матиполітики дотримання рівності. В Україні такої практики ще не було. Вінницькаміська рада у співпраці з Коаліцією “Вінниччина 1325” підготували проєктдокументу «Політика рівності».

Історія друга: Зміни в планах ЦППК та Академіїбезперервної освіти

ЦППК та Академія неперервної освіти включили до планівнавчання тренінги з тематики: ґендерної чутливості, інтеграції ґендерноїперспективи до планів дій та проектів, інформування слухачів щодо Резолюції РБООН 1325, НПД 1325 та РПД 1325. Із вересня 2019 року такі навчання запланованіі проводяться для різних груп державних службовців визначеними закладами. 

Історія третя: Діяльність групи емоційної підтримки підчас карантину

Ізоляція спричинила посилення рівня конфліктності в сім’ях, напруженості в стосунках. Різко підвишився рівень насильства в сім’ях, Як підтримати жінок та їх сім’ї? В чому їх нагальна потреба? Нагальна потреба була в емоційній, психологічній підтримці, потреба у психологічних порадах у вирішенні конфліктів та їх запобіганні. Саме на цю потребу була створена група емоційної підтримки у «Фейсбук» з метою зменшення рівня негативного впливу наслідків пандемії на жінок та членів їх родин.

Нагадаємо, вінницький фестиваль потрапив до переліку кращих івентів України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook

1480 0
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin