Вінниця
29.03.2024
12.88° C
Вгору

Сергій Моргунов знову буде балотуватися на мера Вінниці

Мер Вінниці Сергій Моргунов став кандидатом на посаду міського голови Вінниці на місцевих виборах від «Української стратегії Гройсмана», а також він очолив обласну організацією цієї партії. Сьогодні, 19вересня, на форумі УСГ представила своїх кандидатів у Вінницьку обласну раду,на голів громад, а також у Вінницьку міську раду.

Сам форум відбувся у суботу на території Вінницького аеропорту, у чому уже вбачили символізм. І не тільки через те, що нинішній уряд зняв з аеропорту передбачене фінансування на будівництво злітної смуги, віддавши ці кошти в інший регіон. А і тому, що вінницький аеропорт вважається аеропортом №1 в країні, адже у Вінниці – штаб Повітряних сил.

Власне, п’ятірки кандидатів у депутати у Вінницьку міську раду і обласну раду, а також кандидатів на голів громад від Стратегії оголосили ще напередодні. Утім, інтрига залишалася: хто ще буде у команді Гройсмана? І причина такої уваги те, що за останньою соціологією «Рейтингу» саме ця політсила очолює рейтинг партій і до міської, і до обласної ради. А ще: чи піде сам Гройсман на ці місцеві вибори?

Серед присутніх на форумі були як перевірені члени команди, нинішні депутати та чиновники, так і нові обличчя. А от почесними гостями стали ексміністерка освіти Лілія Гриневич та ексміністр культури Євген Ніщук. Вони приїхали у Вінницю підтримати Гройсмана, в уряді якого працювали. Своїм візитом фактично засвідчили, що теж залишаються у команді.

Лілія Гриневич у своєму виступі багато цитувала. Почала з висловлювання Любомира Гузара про те, що політика – найвища форма служіння державі. Сьогоднішню ситуацію в країні вона охарактеризувала такою, коли дилетанти переважають над професіоналами, а пустослів’яֹ – над реальними діями.

– Сьогодні не дуже сприятлива ситуація в країні. Але єтаке прислів’я: як немає попутного вітра, то треба усім сідати за весла і разомгребти. То давайте разом гребти! Бо ви є команда професіоналів, – зазначилаЛілія Гриневич.

Євген Нищук говорив, зокрема, про українське кіно. Нагадавпро те, за три роки, коли Володимир Гройсман очолював уряд, в Україні відзняли абодали старт 150-ти українським фільмам.

– Зараз жодного фільму не вироблено. Сьогоднішні українські фільми, які транслюються чи номінуються на якісь премії, були затверджені урядом Гроймана, – сказав він.

Не по персоналіях, але критика дій чинного урядупрозвучала також від Євгена Ніщука. Зокрема і про те, що зупинений проєкт «Маліміста – великі враження», у рамках якого проводився Тульчинський опернийфестиваль, який дав поштовх і для розвитку самого Тульчина, і для відродженнялегендарного палацу Потоцьких у цьому районному центрі.

Зрештою, із ким іде УСГ на вибори – стало відомо, яктільки почали оголошувати усіх кандидатів.

На посаду Вінницького міського голови – Сергій Моргунов.Він очолить список до міської ради. Серед тих, хто іде у міськраду: нинішнійсекретар міськради Павло Яблонський, депутати Олександр Парвадов і ОлександрЧернега, Свілана Василюк, Алла Власюк. А от із нових обличь у цьому спискуОлександр Мельник, Ірина Баранович, Костянтин Затайдух, Лілія Дишкант, ВікторПерлов.

У Вінницьку обласну раду від «Стратегії» балотуватимуться, зокрема, обидва попередні голови облдержадміністрації Валерій Коровій і Владислав Скальський. Іде в облраду також Ірина Френкель, засновниця Вінницького джазового фестивалю і ТульчинОперафест. Із нових обличь – директор першої Вінницької міської лікарні Костянтин Ліваковський, ректорка Вінницького торговельно-економічного університету Наталя Замкова.

Прізвище Володимира Гройсмана серед оголошених кандидатів не звучало. Але він пообіцяв захищати децентралізацію і боротися за усіх, як лев.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin