Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Покер для пам’яті: підопічні Територіального центру соціального обслуговування організували покер-клуб

Щовихідних у Вінниці на Вишенському озері збираються місцеві пенсіонери, щоб пограти у покер. Пенсійний покер-клуб створили не лише для того, щоб урізноманітнити своє життя, а й зберегти здоров’я. Як відзначає тренер з покеру Олександр Пустовіт, літні люди часто страждають забудькуватістю, а саме ця гра розвиває і підтримує форму так, як і вивчення іноземної мови. Тобто дозволяє пенсіонерам тренувати пам’ять.

Більярд і покер у радянські часи вважалися буржуазними. Тому покер у нас мало відомий для загалу, – розповідає Олександр Олександрович. – Я навчаю людей «Техаському покеру». Це така гра, де всі можуть виграти. Вона дуже демократична. І не все залежить від людини, більше від удачі. От цей «Техаський покер» – у нього грає весь світ. Здається, що він дуже простий. Всього по дві карти. Але складність в простоті. І всі чекають, що саме сьогодні буде його удача… На гроші не ставимо. Так, для інтересу по десять копійок. Аби була якась відповідальність щось виграти. Це додає азарту і драйву.

Сам 69-річний тренер навчився грати у покер за кордоном. Не одне десятиліття він пропрацював гранувальником алмазів і діамантів. За місяць через його руки проходили різні дорогоцінні каміння. Саме робота і познайомила чоловіка з покером. У силу своєї посади він побував у 30 країнах світу. А там у покер грали всі. Тому довелося навчитися, щоб тримати марку і гідно представляти своє підприємство.

Серед вінницьких пенсіонерів охочих записатися у покер-клуб багато. За останній місяць нарахували понад 80 охочих. Я тренувати можу лише дві групи по 12 пенсіонерів, не більше. Решта поки в черзі, бо на всіх не вистачить приміщення, як похолодає, – продовжує Олександр Олександрович. – Навчання проводжу на безоплатній основі, адже це час у задоволення. Більшість відвідувачів – це жінки, а вони дуже азартні і швидко вчаться. Буває, що придумуємо бажання. Хто програв, з того тортик і чай.
Загалом Територіальний центр соціального обслуговування організовує для своїх відвідувачів різні гуртки, у яких вони можуть проводити дозвілля з цікавістю та користю. Особливою популярністю користуються заняття з фізичної культури, особливо скандинавська хода, а також велоспорт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin