Вінниця
24.04.2024
8.46° C
Вгору

Як люди будуть голосувати на місцевих виборах у Вінниці

Вже 25 жовтня відбудуться місцеві вибори. Процес голосування дещо видозмінився через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження. Тому у Вінниці показали і розповіли, як саме люди зможуть проголосувати на своїй виборчій дільниці з дотриманням усіх протиепідемічних правил.

Голова Вінницької міської територіальної виборчої комісії Дмитро Шевчук розповів, що перед тим, як потрапити на виборчу дільницю, на вході людям будуть вимірювати температуру.

-Окрім того, якщо у виборця не буде маски чи ручки, то ці речі можна буде отримати у члена комісії. Фінансування придбання засобів індивідуального захисту здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, адже держава не виділила кошти на територіальну виборчу комісію для придбання масок, дезінфекторів та іншого, – розповідає голова Вінницької міської територіальної виборчої комісії Дмитро Шевчук.

Людям з явними ознаками респіраторної хвороби чи підвищеною температурою не можуть заборонити голосувати, каже Дмитро Шевчук. Саме тому для таких виборців облаштують на кожній дільниці окрему кабінку для голосування та окрему скриньку, в яку можна покласти заповнений бюлетень.

-Якщо у людини, яка прийде на виборчу дільницю, буде виявлена температура чи ознаки респіраторної хвороби, їй буде рекомендовано звернутися до медичної служби. Ми можемо запропонувати викликати швидку, але заборонити виборцю голосувати ми не зможемо, – сказав Дмитро Шевчук. – За всім буде слідкувати окрема людина – член комісії. І я впевнений, що вибори у Віннниці пройдуть добре.

На деяких дільницях будуть окремі входи та виходи, аби люди не затримувалися у проході, не створювали чергу та зайвий раз не наражали себе на небезпеку.

А от на забезпечення необхідних дезінфікуючих засобів та засобів індивідуалього захисту з бюджету Вінницької ОТГ виділили понад 2 млн грн. Про це розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Вінницької міської ради Олег Парфілов.

-2 млн 311 тисяч виділили на закупівлю індивідуальних засобів захисту, дезінфекторів, ручок. За ці кошти закуплять 150 тисяч штук масок, 3000 щитків для членів виборчих комісій, 9000 пар захисних рукавичо, 52 000 ручок для заповнення бюлетенів, – сказав він.

За його словами, фахівці вже провели розрахунки і зараз проводиться закупівля, тому на день виборів виборчі комісії та виборці будуть забезпечені всім необхідним.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin