Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

Мистецтво і право: у Вінниці відбувся фестиваль графіті

Навчальний фестиваль графіті “Під знаком Бенксі” пройшов у Вінниці з 24 по 27 вересня. Його організували спільно Вінницький обласний молодіжний центр “Квадрат”, Ветеранський простір та “Автомайдан Вінниччини”.

У фестивалі стріт-арту взяли участь 36 молодих людей віком від 14 до 21 року.

– Протягом чотирьох днів учасники проходили тренінги з прав людини, які проводили тренери з Освітнього дому прав людини в Чернігові та розробляли графіті на правову тематику, – розповів Андрій Мельничук, керівник відділу національно-патріотичного виховання МЦ “Квадрат”. – Графіті допоміг розробити відомий художник Андрій Єрмоленко, він також представив авторську роботу у цьому жанрі.

У своїх малюнках молоді люди підняли тему війни, екології, рівності, кохання та чимало інших.

До кінця цього тижня створені графіті будуть на Майдані Небесної сотні, тому усі охочі можуть детальніше роздивитися роботи юних вінничан і зрозуміти, що по-справжньому тривожить молодь.

– Після завершення виставки частину графіті ми заберемо в “Квадрат”, наприклад, роботу Андрія Ярмоленка. А решту передамо в навчальні заклади. Серед учасників були студенти одного з вінницьких університетів, і вони вирішили подарувати свої графіті рідному вишу, – зазначив Андрій Мельничук.

Крім того, 27 вересня на площі перед молодіжним центром відбулась презентація виставки “Я знаю свої права”. Її розробила чернігівська громадська організація “МАРТ”.

Нагадаємо, у Вінницькому художньому музеї можна дізнатися про культуру та історію Індії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook

530 0
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin