Вінниця
29.03.2024
9.48° C
Вгору

Що у Вінниці робила Яніна Соколова?

Тетяна Мостовик 

Сьомого вересня, розпочав свою діяльність всеукраїнський проєкт «Red Brunch». Ініціаторка створення – Яніна Соколова, відома журналістка та громадська діячка. Цей проєкт вже існує у Києві та Львові. Тепер і Вінниця має Дні донора.

Яніна Соколова особисто приїхала підтримати перший «Red Brunch» у Вінниці. Разом з ветеранами, цивільними та військовослужбовцями вони спілкувалися про образ ветерана, про те, як його висвітлюють в засобах масової інформації, як сьогодні говорять про війну у ЗМІ, тощо.

«Раді, що географія міст, в яких ми проводимо події Red Brunch по збору донорської крові на потреби онкохворих та військових, розширюється.» – пише на своїй сторінці в Інстаграм Яніна Соколова.

Після бранчу Яніна прокоментувала, що в місті ще не спрацював ефект «сарафанного радіо», тож кількість донорів може збільшитись вже на другий чи третій захід, коли люди ділитимуться враженнями від заходу.

«Red Brunch» – це захід, один з напрямків проєкту «Я,Ніна», який передбачає добровільну здачу донорської крові. У Вінниці він пройшов у «Veteran hub».

«Наша місія – популяризувати свідоме донорство в Україні, оскільки воно ще з радянських часів асоціюється з якимись похмурими лікарнями та не дуже приємною обстановкою. Тому ми організовуємо бранчі або в готелях, або в таких затишних локаціях.» – зазначила очільниця фундації #ВАРТОЖИТИ та проєкту «Я,Ніна» Марта Гвоздь.

Долучитися до здачі крові можуть всі охочі, хто досягнув повноліття та є громадянином України. У вівторок небайдужих було 33.

«Це тільки перша подія, втім вже досить гарний результат для такої справи. Ми переконані, що надалі ця цифра буде тільки зростати. Адже люди будуть дізнаватися і буде все більше охочих долучитися.» – зазначає керівник «Veteran hub» Ігор Гемба.

Здавши кров, кожен донор автоматично став учасником лотереї та мав можливість виграти подарунки. Серед презентів були: солодощі, кава, чай, медові ласощі, а також книга, шкарпетки й горнятко від мерчу Яніни Соколової.

Захід відбуватиметься регулярно, в перший вівторок кожного місяця.

Керівник хабу зазначає, що вони мають на меті привертати увагу до бранчу й надалі запрошувати відомих людей у гості.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin