Вінниця
20.04.2024
11.69° C
Вгору

«Хай живе опера»: на Вінниччині стартував триденний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN – 2021»

Тетяна Олійник
Сьогодні, 27 серпня, на території палацу Потоцьких розпочався триденний  міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN – 2021. Журналісти «Це Вінниця, друже!» перебувають на місці подій та діляться першими враженнями.

На пресконференції перед початком фестивалю організатори повідомили, що місто Тульчин наразі має можливість стати «малою культурною столицею України». Одним із найголовнішим його здобутків є саме «OPERAFEST», який проходить на Вінниччині вчетверте.

«Минулого разу я був вперше у Тульчині і я не міг подумати, що в такому невеликому містечку може бути така масштабна подія класичного мистецтва, особливо опера й балет – це ті жанри, на які люди зазвичай ходять до театру. І вивести виступ на open-air було для нас викликом, але коли ми спробували вийти з насиджених оркестрових ям сюди, нам сподобалося», – зазначив заступник директора-художнього керівника Київської опери Богдан Собуцький.

Свято почалося з блискавичної опери-буфи “Viva la mamma” (“Нехай живе мама! Або Театральні порядки та безлад”) відомого Гаетано Доніцетті. Це перша в Україні постановка всесвітньо відомої комічної опери.
За словами Богдана Собуцького, цю виставу вперше переклали українською, на сцені запустили субтитри та адаптували для глядачів.

Вхід на територію вільний, однак організатори слідкують за тим, щоб кількість відвідувачів не перевищувала кількість сидячих місць.

На території діє фудкорт з овочами та м‘ясними стравами з грилю.

А в приміщенні палацу тривають виставка декоративно-прикладного мистецтва «Спадок» та виставка живопису Олександра Шевчука «Едігма».

На території Палацу можна зробити тест на коронавірус а також вакцинуватися.

Також у програмі сучасний балет “Історії у стилі танго” та нічна програма “White night” вогняне ексцентрик шоу, про які напишемо згодом.
Фестиваль проходить за підтримки Українського Культурного Фонду.
Фото – Яна Турчик
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin