Вінниця
29.03.2024
9.33° C
Вгору

Салати з майонезом та холодна окрошка: які порушення виявили у Вінницьких супермаркетах

Салати заправлені майонезом, холодний суп окрошка — такі порушення у вінницьких супермаркетах виявили працівники Держпродспоживслужби. Ці страви, за словами інспекторки Ганни Матвійчук, в літній період в магазинах реалізовувати заборонено.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.Вінниця.

У літній період заборонені: салати заправлені майонезом, паштети, заливні страви, тістечка і торти з кремом, фаршировану рибу чи птицю, мариновані лісові гриби. А ще не можна продавати страви із сиром, — каже інспекторка Ганна Матвійчук. Пояснює, все аби влітку запобігти харчовим отруєнням.

“Максимальна температура для зберігання таких страв це 6 градусів. Всі холодильники забезпечені електронними термометрами. А термін придатності складає 24 години”, — зазначила Ганна Матвійчук, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького міського управління Держпродспоживслужби.

Керівниця одного із магазинів міста Юлія Кушко каже, на літній період з полиць кулінарії прибрали і усі фаршировані страви.

“У нас є фарширована риба, яка робиться тільки в зимовий період, крім того, у нас є фаршировані курячі стегна, які ми знімаємо в літній період”, — розповіла Юлія Кушко.

Салати та іншу заборонену продукцію адміністрація супермаркету має прибрати з продажу, — каже інспектор Максим Сисоєв. Якщо порушення виявлять повторно — отримають припис. Поки лише попереджають. Штрафи вони не виписують, бо законом таке не передбачено.

“Якщо є продукт що вважається небезпечним, або несе в собі ризики, то він відповідно до закону вилучається з обігу. Або створюється комісія і фактично насильно вилучається продукт”, — каже інспектор Максим Сисоєв.

За липень у Вінниці фахівці Держпродспоживслужби перевірили 13 супермаркетів. Виявили два порушення.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin