Вінниця
19.03.2024
-0.03° C
Вгору

Вінницькі забудовники висловили сумніви, щодо “пільгових” цін на квартири для атовців у 10-му мікрорайоні

Як відомо, вінницькі атовці, які організували власні ЖБК, викупили у 10-му мікрорайоні Вінниці 8 га землі під забудову житла по пільговій ціні.

За словами власників, землі вони розраховують, що 500 родин атовців зможуть там отримати квартири площею до 50 метрів квадратних за пільговою ціною у 100 доларів за метр. Будівництво вони довірили групі компаній “Каскад”.

Про це повідомляє видання “На Парижі”.

“Наразі ми лише взялися розробляти проект. У нас група компаній, яка займається проектуванням, будівництвом та виробництвом бетону, має власну техніку та робітників, тож ми, дійсно, маємо власні потужності, аби побудувати житло,”

– зазначила директорка ТОВ “Каскад-Бетон” Олена Голощук.

Проте жінка розповіла, що до  проектування процес не дійшов через те, що у ЖБК не можуть «домовитися» з міською владою, а у «Каскаді» наполягають на тому, що мають намір все робити послідовно, зокрема пройти громадські слухання, а лише потім детально проектувати майбутню забудову.

За її словами, лише за рахунок збільшення поверховості можна розраховувати на рентабельність проекту, адже, крім усього, побудова комунікацій у полі є доволі витратною. Також пані Олена не змогла назвати якою може бути реальна пільгова ціна для власників землі.

Крім того, скептично ставиться до ідеї побратимів зі 100, 200 чи навіть 300 доларів за квадратний метр і Роман Смішний – керівник ГС «Координаційна рада ветеранів АТО/ООС та волонтерів м. Вінниці».

За його словами, елементарна математика зараз переконує у тому, що такі ціни неможливі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin